17/12/2019 17/12/2019 Εθιμοτυπική επίσκεψη  στο Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής πραγματοποίησε στις 14 Δεκεμβρίου ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαος Γαριλίδης. Ο κ. Πρέσβης, απόφοιτος ο ίδιος της περίφημης ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, εμφανώς συγκινημένος από την επίσκεψή του μετά από χρόνια στο παλιό του σχολείο, έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό, Πρόεδρο του...
17 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 9:11

Ο Αρχιεπ. Σινά υποδέχεται τον Έλληνα Πρέσβη

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Σινά υποδέχεται τον Έλληνα Πρέσβη

Εθιμοτυπική επίσκεψη  στο Ίδρυμα της Αμπετείου Σχολής πραγματοποίησε στις 14 Δεκεμβρίου ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαος Γαριλίδης.

Ο κ. Πρέσβης, απόφοιτος ο ίδιος της περίφημης ιστορικής Αμπετείου Σχολής Καΐρου, εμφανώς συγκινημένος από την επίσκεψή του μετά από χρόνια στο παλιό του σχολείο, έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Δαμιανό, Πρόεδρο του Ιδρύματος και Διευθυντή της Σχολής, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Νικόλαο Βαδή, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Καλλίδης, κ. Αντώνιος Διαμαντίδης και η κ. Ελένη Μαγγανά-Οικονόμου (η οποία είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αμπετείου), καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος της Αμπετείου Σχολής κ. Μουνίρ Γκέργκες.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός δώρισε στον κ. Πρέσβη ένα ανατυπωμένο βιβλίο (με αφιέρωση), το οποίο είχε εκδώσει η Μονή το 1939, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα μετόχια της Μονής την εποχή εκείνη.

Ο κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους της “Παλιάς Αμπετείου” και στο ιστορικό θέατρο της Σχολής από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από παιδιά του Γυμνασίου της Αμπετείου Σχολής, που ήλθαν να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρέσβη, παρουσία του Αναπληρωτή Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, κ. Δημητρίου Γιαννiκόπουλου, και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας της Σχολής, κ. Σωτηρίας Μπέτα, συνοδευόμενα από τον καθηγητή της Σχολής κ. Αλέξανδρο Μπάση).

Πηγή: pyramisnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων