27/01/2024 20/02/2024 Ο προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» της Κινσάσα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, προκειμένου να μιλήσει τόσο στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής όσο και στους μοναχούς της εκεί στεγαζόμενης Ιεράς Μονής. Υποδεχόμενος τον π Αστέριο στον Ιερό...
27 Ιανουαρίου, 2024 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 20:39

Ο Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου στη Θεολογική Σχολή της Κινσάσα στη Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου στη Θεολογική Σχολή της Κινσάσα στη Λ.Δ. Κονγκό

Ο προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης» της Κινσάσα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, προκειμένου να μιλήσει τόσο στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής όσο και στους μοναχούς της εκεί στεγαζόμενης Ιεράς Μονής.

Υποδεχόμενος τον π Αστέριο στον Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής – Θεολογικής Σχολής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, εξέφρασε για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες του προς την Αδελφότητα του Σωτήρος για την πεντηκονταετή ιεραποστολική προσφορά της στο Κονγκό τόσο συνολικά ως αδελφότητος όσο και ειδικώς μέσω του μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής και μετέπειτα Πενταπόλεως κυρού Ιγνατίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος υποδέχθηκε τον π. Αστέριο «στο σπίτι του» όπως χαρακτηριστικά είπε αφού η Θεολογική Σχολή ανοικοδομήθηκε με την ανύστακτη φροντίδα τους πόνους, κόπους, προσευχές του αδελφού της Αδελφότητος π. Ιγνατίου.

Στους μοναχούς και φοιτητές παρουσίασε τον π. Αστέριο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος με πολλούς λόγους αγάπης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον εκλεκτό αδελφό και φίλο π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πατρών και αδελφό της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» με τον οποίο συνυπηρέτησε στην Ιερά Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών και με τον οποίο διατηρεί δεσμούς πνευματικούς.

Λαμβάνοντας το λόγο ο π. Αστέριος αρχικά ομίλησε στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής με θέμα: «Η σχέση των δύο φύλων – κοινωνία αγάπης».

Στο τέλος της ομιλίας ο εκλεκτός ομιλητής δέχτηκε υπήρχε καταιγισμό ερωτήσεων από τους φοιτητές ως αποτέλεσμα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του η οποία άγγιξε τις ψυχές και τις καρδιές τους.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας μίλησε στους μοναχούς με θέμα: «Το ύψος της κλήσεως μας». Οι νέοι πατέρες της Μονής καθώς και οι δόκιμοι μοναχοί απηύθηναν πλήθος ερωτήσεων στον π. Αστέριο ώστε να διευκρινίσουν τις απορίες τους.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος ευχαρίστησε τον Θεό για τις ξεχωριστές αυτές ευκαιρίες διότι ήταν μια ημέρα με πολλές πνευματικές ευλογίες που θα στηρίξουν την πορεία των μοναχών και των φοιτητών. Ευχαρίστησε δε και τους πατέρες και ιδιαιτέρως τον ομιλητή π. Αστέριο προσκαλώντας τους να επισκεφθούν και πάλι την Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων