03/05/2023 03/05/2023 Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε ο λάμπρος εορτασμός της υποδοχής της άνοιξης στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας με την συνεργασία των Προξενείων Ελλάδας, Κύπρου και της Ελλαδικής κοινότητας. Τα παιδιά έπλεξαν το Μαγιάτικο στεφάνι, ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που της παραδοσιακής Πρωτομαγιάς. Με άρωμα παράδοσης, κέφι, χορό και τραγούδι συνεχίστηκε η εκδήλωση με στόχο...
03 Μαΐου, 2023 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2023 - 14:44

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Μητρόπολη Ζάμπιας – “Άνοιξη και Ανάσταση είναι έννοιες ταυτόσημες”

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Μητρόπολη Ζάμπιας – “Άνοιξη και Ανάσταση είναι έννοιες ταυτόσημες”

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε ο λάμπρος εορτασμός της υποδοχής της άνοιξης στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας με την συνεργασία των Προξενείων Ελλάδας, Κύπρου και της Ελλαδικής κοινότητας.

Τα παιδιά έπλεξαν το Μαγιάτικο στεφάνι, ένα από τα πιο γνωστά έθιμα που της παραδοσιακής Πρωτομαγιάς.

Με άρωμα παράδοσης, κέφι, χορό και τραγούδι συνεχίστηκε η εκδήλωση με στόχο για μία ακόμη χρονιά απευθυνόμενη σε μικρούς και μεγάλους, να κυριαρχήσει το χρώμα της παράδοσης, αλλά και το άφθονο κέφι.

«Άνοιξη και Ανάσταση είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη μία και να απορρίψουμε την άλλη. Δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε την πρώτη και να αμφισβητούμε τη δεύτερη.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς σηματοδοτεί την τελική νίκη του καλοκαιριού απέναντι στον χειμώνα, την κατίσχυση της ζωής επί του θανάτου.

Η άνοιξη είναι χαρά. Η ζωή είναι χαρά. Μια χαρά που κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον ερχομό της. Μια χαρά που κινείται με τους δικούς της νόμους, τους θεϊκούς νόμους, έξω από τα πλαίσια της ανθρώπινης σκοπιμότητας», όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της Ιεράς Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η 1η Μαΐου καθιερώθηκε και ως η Παγκόσμια Ημέρα των Εργατών και είναι γνωστή ως Εργατική Πρωτομαγιά ή Εργατική γιορτή. Αποτελεί μία μέρα ορόσημο για τους αγώνες και τα δικαιώματα του εργάτη.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων