18/02/2022 18/02/2022 Στην ενορία που ζυμώθηκε πνευματικά, αγαπήθηκε αλλά και διακόνησε, αυτή του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι και ο Καθεδρικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, βρέθηκε ο Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος. Μετά την χειροτονία του από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, ο νέος Επίσκοπος επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 10:09

Ο Επίσκοπος Γκούλου Νεκτάριος επέστρεψε στο πνευματικό του σπίτι

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Γκούλου Νεκτάριος επέστρεψε στο πνευματικό του σπίτι

Στην ενορία που ζυμώθηκε πνευματικά, αγαπήθηκε αλλά και διακόνησε, αυτή του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι και ο Καθεδρικός Ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλας, βρέθηκε ο Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος.

Μετά την χειροτονία του από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, ο νέος Επίσκοπος επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ενώ αναμένεται να ενθρονιστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου στο Γκούλου την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Τον Επίσκοπο κ. Νεκτάριο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος, ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος και πλήθος Ορθοδόξων πιστών.

Κατά την ομιλία του ο Επίσκοπος Γκούλου εξέφρασε την συγκίνηση του για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν στην ενορία από όπου ξεκίνησε η γνωριμία του με την Ορθοδοξία. Δήλωσε ότι θα είναι πάντα πρόθυμος σε κάθε συνεργασία για το καλό της Επισκοπής και της Ορθόδοξης ιεραποστολής.

Αυτή την Κυριακή θα λάβει χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιερωνύμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων