07/04/2021 07/04/2021 Γράφει ο Γενικός Πατριαρχικός Επίσκοπος Μπουκόμπας Τανζανίας, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης Ο Κύριος προς τον άγγελο – τον Επίσκοπο της Εκκλησίας της Φιλαδέλφειας λέγει, «ξέρω καλά τα έργα σου∙ μικρές είναι οι δυνάμεις σου, κι’ όμως έμεινες πιστός στο λόγο μου και δεν με απαρνήθηκες. Έχω ανοίξει μπροστά σου μια πόρτα που κανένας δεν θα...
07 Απριλίου, 2021 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2021 - 14:22

O Κύριος άνοιξε την «θύρα» της ιεραποστολής στη Μπουκόμπα

Διαδώστε:
O Κύριος άνοιξε την «θύρα» της ιεραποστολής στη Μπουκόμπα

Γράφει ο Γενικός Πατριαρχικός Επίσκοπος Μπουκόμπας Τανζανίας, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Ο Κύριος προς τον άγγελο – τον Επίσκοπο της Εκκλησίας της Φιλαδέλφειας λέγει, «ξέρω καλά τα έργα σου∙ μικρές είναι οι δυνάμεις σου, κι’ όμως έμεινες πιστός στο λόγο μου και δεν με απαρνήθηκες. Έχω ανοίξει μπροστά σου μια πόρτα που κανένας δεν θα μπορέσει να την κλείσει» (Αποκ.3, 8).

Αυτή η πόρτα είναι σύμφωνα με την ερμηνεία των Πατέρων η Ιεραποστολή. Την πόρτα της Ιεραποστολής την ανοίγει ο Κύριος.

Η Ιεραποστολή είναι η ευλογία του Κυρίου σε μια Τοπική Εκκλησία, που έχει πρόοδο. Η Ιεραποστολή στα έθνη της δίδεται ως ευλογία.

Με την άφιξη μας στην Επισκοπή της Μπουκόμπας, τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ο Κύριος άνοιξε την πόρτα της Ιεραποστολής εκεί, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, είδαμε τις ανάγκες, τις καταγράψαμε και τις ιεραρχήσαμε.

Υπάρχουν ανάγκες, που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.

Σας παρακαλώ: «επιμένετε στην προσευχή… Προσεύχεστε κοντά στα άλλα και για μας, να δώσει ο Θεός νέες ευκαιρίες για το κήρυγμα, ώστε να διακηρύξουμε το μυστήριο της σωτηρίας που προσφέρει ο Χριστός» (Κολ. 4,2).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων