03/07/2021 03/07/2021 Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Σούμπρα, σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Καΐρου, τιμήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου, η μνήμη των Αγίων που έχουν συνδέσει το έργο τους με τη θεραπεία, την ίαση ψυχής και σώματος. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της...
03 Ιουλίου, 2021 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 15:24

Ο Μέμφιδος Νικόδημος για την ανθρώπινη αλαζονεία

Διαδώστε:
Ο Μέμφιδος Νικόδημος για την ανθρώπινη αλαζονεία

Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Σούμπρα, σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Καΐρου, τιμήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου, η μνήμη των Αγίων που έχουν συνδέσει το έργο τους με τη θεραπεία, την ίαση ψυχής και σώματος.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, Αρχιμ. Δαμασκηνό Αλαζράι και τους πατέρας Ιωακείμ και Παϊσιο.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ύβριν, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν βασικό συστατικό της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων καθώς αποτύπωνε την ανθρώπινη αλαζονεία, η οποία προκαλούσε την μήνιν των Θεών.

Ο κ. Νικόδημος είπε ότι σε μια αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι οι οποίοι με την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογία διακατέχονται από αλαζονεία. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι Θεός και ότι μπορεί να τα κάνει όλα, γεγονός το οποίο ανατρέπεται από την πανδημία, η οποία έρχεται να μας δοκιμάσει: «…ο Θεός μας επιτρέπει να συμβούν όλα αυτά για να ξέρουμε ποια είναι τα όριά μας”, είπε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων