10/08/2019 10/08/2019 Στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς πραγματοποιείται η συνάντηση – σύσκεψη των μελών της επιτροπής για την διοργάνωση του Β’ Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων. Ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωαννης συμμετέχει με την ιδιότητα του ως συντονιστής της Αφρικανικής Ηπείρου . Το 2018 το 1o Συνέδριο Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα...
10 Αυγούστου, 2019 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2019 - 18:25

Ο Μητρ. Ζάμπιας στη σύσκεψη για το Β’ Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Ζάμπιας στη σύσκεψη για το Β’ Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων

Στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς πραγματοποιείται η συνάντηση – σύσκεψη των μελών της επιτροπής για την διοργάνωση του Β’ Διεθνούς Συνεδρίου Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων.

Ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωαννης συμμετέχει με την ιδιότητα του ως συντονιστής της Αφρικανικής Ηπείρου .

Το 2018 το 1o Συνέδριο Αποδήμων και όπου γης Επτανησίων πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπουλου και του τιμωμένου Μακαριώτατου Αρχιεπίσκοπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου.

Τη διοργάνωση πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών τη Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων όπου πλήθος αξιόλογων εισηγητών μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις σκέψεις τους , τις προτάσεις & τους προβληματισμούς τους.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων , γίνετε θεσμός και αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία, προκειμένου να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αποδήμων Επτανησίων με σημαντική δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Η προσωρινή Επιτροπή με στόχο τη δημιουργία- σύσταση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Επτανησίων αποτελείται από :

Tον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Βασίλειο Ματαράγκα, (ΗΠΑ), τον Γ.Γ. Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ», Κωνσταντίνο Βαγγελάτο (ΗΠΑ), τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ.κ. Ιωάννη (Αφρική),το μέλος του Συλλόγου Νέας Υόρκης «ΚΕΦΑΛΟΣ» Άγγελο Ρουχωτά (ΗΠΑ), τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Ο ΑΙΝΟΣ» Σωτήριο Αντύπα, (Μόντρεαλ Καναδά), το μέλος του Συλλόγου Κεφαλλήνων «Ο ΑΙΝΟΣ», Νίκο Σπαθή, (Μόντρεαλ Καναδά), τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας Γεράσιμο Κλωνή, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κεφαλονίτικων και Ιθακησίων Σωματείων «ΟΚΙΣ», Γεώργιο Μιχαλάτο και τον Πρόεδρο Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής Ι.Καποδίστριας,(ΟΣΚΑ),Ιωάννη Παργινό (Αθήνα.).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων