22/08/2023 22/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 την Ορθόδοξο Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος  Γ’» στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου τον υποδέχθηκε ο επιχώριος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Ιεράρχες πραγματοποίησαν συνάντηση στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπι, όπου συζήτησαν θέματα κοινού...
22 Αυγούστου, 2023 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 8:56

Ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Καμπάλας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Καμπάλας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 την Ορθόδοξο Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος  Γ’» στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου τον υποδέχθηκε ο επιχώριος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο Ιεράρχες πραγματοποίησαν συνάντηση στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπι, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ιεραποστολικό έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ανατολική Αφρική.

Επίσης ο Μητροπολίτης Καμπάλας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους συνεργάτες του Μητροπολίτη Γέροντος κ. Μακαρίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στο οποίο οι δύο Ιεράρχες συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την μελλοντική ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην Αφρική.

Αργότερα ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Σχολής, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους φοιτητές, παρουσία του Μητροπολίτη Γέροντος Ναϊρόμπι ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη, τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και εκ μέρους του προσωπικού της Σχολής και της κοινότητας.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το πολυετές έργο που επιτελεί ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπι, όχι μόνο στην Ανατολική Αφρική, αλλά και σε άλλες της περιοχές της Μαύρης Ηπείρου και εξήρε την πολύπλευρη συνεισφορά του για την ανάπτυξη της Ορθοδοξίας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε την πρώτη επίσκεψη του στη Σχολή το 1985, όταν γνώρισε τον νεαρό τότε καθηγητή Ανδρέα Τηλλυρίδη, δηλαδή τον νυν Μητροπολίτη Γέροντα κ. Μακάριο.

Κατόπιν παράκλησης του Μητροπολίτη Ναϊρόμπι, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τους φοιτητές της Σχολής να ψάλλουν ύμνους προς τιμήν του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων