19/07/2023 20/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε στις 16 Ιουλίου 2023, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Κινσάσα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για την συγκρότηση της Συνόδου από τους 630 Πατέρες που συνήλθαν...
19 Ιουλίου, 2023 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2023 - 13:32

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας για το έργο των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κινσάσας για το έργο των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε στις 16 Ιουλίου 2023, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Κινσάσα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για την συγκρότηση της Συνόδου από τους 630 Πατέρες που συνήλθαν στην Χαλκηδόνα της Μικράς Ασίας το 451 για να στερεώσουν την Ορθή πίστη. Επίσης ανέφερε πως οι Άγιοι Πατέρες κατεδίκασαν τον Ευτυχή και τον Διόσκουρο που πρόσβαλαν την θεανδρική υπόσταση του Χριστού καθώς αναφέρθηκε ότι εν τω Χριστώ υπάρχουν δύο φύσεις, η ανθρώπινη και η θεία, και αυτές είναι ενωμένες «αχωρίστως» και «αδιαιρέτως», «ατρέπτως» και «ασυγχύτως». Ανέφερε ακόμη ποια πρέπει να είναι η σημερινή στάση των Ορθοδόξων απέναντι στα άλλα χριστιανικά δόγματα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων