24/06/2022 24/06/2022 Στον πρόσφατο ερχομό του στην Ελλάδα και τη συνέχεια του ιεραποστολικού του έργου στη Μαδαγασκάρη αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο facebook ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, που βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 και έως το τέλος Ιουλίου. Της Ευγενίας Δίτσα Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεβασμιώτατος θα κάνει κάποια ταξίδια σε...
24 Ιουνίου, 2022 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2022 - 16:22

Ο Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης στην Ελλάδα για την ιεραποστολή

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαδαγασκάρης στην Ελλάδα για την ιεραποστολή

Στον πρόσφατο ερχομό του στην Ελλάδα και τη συνέχεια του ιεραποστολικού του έργου στη Μαδαγασκάρη αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο facebook ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος, που βρίσκεται στην Αθήνα από την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 και έως το τέλος Ιουλίου.

  • Της Ευγενίας Δίτσα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεβασμιώτατος θα κάνει κάποια ταξίδια σε Άγιο Όρος και Κύπρο, ενώ θα επιστρέψει στην Μαδαγασκάρη στο τέλος του άλλου μήνα, καθώς στην μητροπολιτική του επαρχία επίκειται επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του στην οποία εξηγεί τους λόγους της επισκέψεώς του, ζητά τη συνδρομή όλων για το ιεραποστολικό του έργο στη δεύτερη πιο φτωχή χώρα του κόσμου και ευχαριστεί όλους όσους βοηθάνε ή συνδράμουν σε αυτό παντοιοτρόπως: 

Αγαπημένα μου παιδιά,

Ο ερχομός μου στην Ελλάδα δεν είναι διακοπές, όπως μπορεί να φανταστεί κάποιος. Ο ερχομός μου στην Ελλάδα είναι συνέχεια του ιεραποστολικού μας έργου στη Μαδαγασκάρη. Επιβάλλεται να έρχομαι στην Ελλάδα, αν σκεφτείτε ότι για δεκαετίες έχω αφιερωθεί στη διακονία των φτωχών ανθρώπων της τριτοκοσμικής αυτής χώρας.

Όπως ένας οικογενειάρχης, που, όπου και να είναι, σκέφτεται συνέχεια τα αγαπημένα πρόσωπα της οικογενείας του, έτσι και εγώ, όπου και να βρίσκομαι σκέφτομαι συνεχώς τα πνευματικά μου παιδιά, που τόσο πολύ έχω αγαπήσει. Οι ανάγκες της ιεραποστολής είναι πάρα πολλές και πρέπει κανείς να φροντίζει για τη συνεχή κάλυψη όλων των αναγκών, για να μην διακοπεί το έργο της εκκλησίας.

Ο ερχομός μου στην Ελλάδα έχει άμεση σχέση με την ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή σε συλλόγους αλλά και σε πρόσωπα, που έχουν σχέση και αγαπούν την ιεραποστολή. Υπάρχει ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας να πληροφορούνται για το πώς εξελίσσεται και προοδεύει το ιεραποστολικό έργο.

Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον εάν χειροτονούνται νέοι κληρικοί, εάν χτίζονται νέοι ναοί, σχολεία και ιδρύματα. Η ενημέρωση αυτή είναι απαραίτητη, διότι εκτός από την απλή πληροφόρηση που παρέχουμε,
ενισχύονται οι άνθρωποι και ηθικά, για να συνεχίσουν την οποιαδήποτε προσφορά τους στο ιεραποστολικό μας έργο. Είναι σημαντική η κάθε πληροφόρηση σχετικά με το έργο της ιεραποστολής, γιατί η κάθε πληροφορία μεταφέρεται σε άλλους ανθρώπους: νέα πρόσωπα, που ακούν με περιέργεια και ενδιαφέρον ιστορίες και θαύματα παράξενα από τα εδώ δεδομένα. Οι ιστορίες και τα παράξενα πράγματα, όλα αληθινά όμως, κεντρίζουν το ενδιαφέρον για κάτι άγνωστο και περιπετειώδες.

Δυστυχώς, λόγω του COVID, εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα μας και έχουμε άμεση ανάγκη να τα συμπληρώσουμε για την ομαλή συνέχεια του έργου μας. Πολλά από τα πράγματα (υλικά και υπηρεσίες), που είναι αυτονόητα για την πατρίδα μας, στη Μαδαγασκάρη είναι ανύπαρκτα.

Όλοι εσείς που αγαπάτε και υποστηρίζετε το ιεραποστολικό μας έργο καλείστε για άλλη μια φορά, όπως κάνετε και όλα αυτά τα χρόνια, να μας βοηθήσετε στη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών, για να αποσταλούν στο ιεραποστολικό μας κλιμάκιο με container, όπως άλλωστε γίνεται κατά καιρούς.

Θερμές ευχαριστίες στον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Παναγιώτη Παπαϊωάννου – κτηνίατρο, ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη εργάζεται για την πρόοδο της ιεραποστολής στη Μαδαγασκάρη αλλά και τη συγκέντρωση διαφόρων χρήσιμων και αναγκαίων υλικών αγαθών που μας αποστέλλει με τη δική σας βοήθεια.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες σε όλους τους φίλους της ιεραποστολής για την οποιαδήποτε προσφορά σας, έστω και την ελάχιστη, προς τους φτωχούς και ενδεείς αδερφούς μας.

Προσεύχομαι για εσάς και εύχομαι σε όλους πλούσια την ευλογία του Κυρίου και η χάρις του να σας σκεπάζει.

Ο Β. Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων