22/11/2019 22/11/2019 Εφαλτήριο συνεργασίας στα ζητήματα εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα, αποτέλεσε η επίσκεψη του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Ζαμπιας κ. Ιωάννου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκης. Ο Σεβασμιοτατος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να συναντήσει τη διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό και να ενημερωθεί για τις δραστηριοτητες της σχολής, Επίσης, ξεναγήθηκε στο γαλακτοκομείο και ενημερώθηκε για...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 13:20

Ο Μητροπολίτης Ζαμπιας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζαμπιας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Εφαλτήριο συνεργασίας στα ζητήματα εκπαίδευσης του αγροδιατροφικού τομέα, αποτέλεσε η επίσκεψη του Σεβασμιοτατου Μητροπολίτη Ζαμπιας κ. Ιωάννου στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιοτατος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις, να συναντήσει τη διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό και να ενημερωθεί για τις δραστηριοτητες της σχολής, Επίσης, ξεναγήθηκε στο γαλακτοκομείο και ενημερώθηκε για τα εργαστήρια και την παστερίωση, συσκευασία και διάθεση του γάλακτος της Αμερικανικής Γεωργική Σχολής στη συνέχεια είχε πολύωρη συζήτηση με τον Κοσμήτορα και διευθυντή του αγροκτήματος κ. Βέργο Ευάγγελο.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή να αναλάβει να συμπράξει με την Αρχιεπισκοπή στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εφαρμογή σειράς προγραμμάτων ,από απλά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ποικιλία θεμάτων, σε σύγχρονες γεωργικές πρακτικές και στο μέλλον προγραμμάτων διετών μεταλυκειακών σπουδών στη Ζάμπια.

Ο Σεβασμιοτατος τόνισε ότι “τεράστια ανάγκη» στη δημιουργία των συγκεκριμένων προγραμμάτων καθώς στη Ζάμπια «η γη είναι εύφορη για καλλιέργειες »
Αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταρτισθεί πλήρης μελέτη για τη δημιουργία αντιστοίχου προγράμματος,σε κτηματική έκταση-οικόπεδο ιδιοκτησίας της Μητροπόλεως , όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί και εξαγγελθεί από τον Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων