11/12/2023 11/12/2023 Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και τοποτηρητής της Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης έλαβε μέρος στο Διεθνές Συνέδριο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά», το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023, στο Μουσείο Σολωμού, στη Ζάκυνθο. Το Διεθνές Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνδιοργάνωση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 15:41

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στο Διεθνές Συνέδριο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στο Διεθνές Συνέδριο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και τοποτηρητής της Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης έλαβε μέρος στο Διεθνές Συνέδριο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά», το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2023, στο Μουσείο Σολωμού, στη Ζάκυνθο.

Το Διεθνές Συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συνδιοργάνωση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και της Ιονικής Ακαδημίας 1808, 200 χρόνια μετά την συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού.

Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, χθες, ο πρόεδρος της Ιονικής Ακαδημίας 1808, Γιάννης Μεταξάς ανέφερε ότι θα μελετήσει προσεκτικά, μία μία τις εισηγήσεις και θα καταθέσει τις απόψεις του ενώ πρότεινε παράλληλα την διεξαγωγή ενός επόμενου συνεδρίου από το Μουσείο Σολωμού που θα έχει ως κεντρικό του θέμα, την μελέτη του τρόπου με τον οποίο η ιστορία των Ιονίων νήσων διαχέεται στις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Ε.Ζ. ευχαρίστησε τους συνέδρους για την συμμετοχή τους και έκανε αναφορά στους ιδρυτές του Μουσείου και στον αείμνηστο Νικόλαο Βαρβιάνη που διέσωσε τα χειρόγραφα με τους στίχους του εθνικού ποιητή από την σεισμοπυρκαγιά του 1953.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων