05/06/2023 05/06/2023 Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη στο Μαπούτο Μοζαμβίκης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η Ακολουθία του Εσπερινού και διαβάσθηκαν οι προκαθορισμένες ευχές της Γονυκλισίας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης, με τον...
05 Ιουνίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 16:14

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαπούτο

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη στο Μαπούτο Μοζαμβίκης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η Ακολουθία του Εσπερινού και διαβάσθηκαν οι προκαθορισμένες ευχές της Γονυκλισίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης, με τον μεστό του λόγο, ανέλυσε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα το μήνυμα και την ουσία της μεγάλης δεσποτικής εορτής. Αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο γεγονός της Πεντηκοστής η οποία αποτελεί την Γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας.

Ευχήθηκε δε το Πανάγιο Πνεύμα να μας στηρίζει και να μας οδηγεί εις πάσαν την Αλήθειαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων