15/01/2024 15/01/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης τέλεσε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, τη Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννου, σε Πρεσβύτερο, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Μαπούτο Μοζαμβίκης. Ο νέος κληρικός κατάγεται από τη Μπέιρα έγγαμος με δύο τέκνα, πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής και εξασκεί το επάγγελμα του καθηγητή...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 15:59

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας τέλεσε Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας τέλεσε Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας και Τοποτηρητής της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης τέλεσε, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, τη Χειροτονία του Διακόνου Ιωάννου, σε Πρεσβύτερο, στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο Μαπούτο Μοζαμβίκης.

Ο νέος κληρικός κατάγεται από τη Μπέιρα έγγαμος με δύο τέκνα, πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής και εξασκεί το επάγγελμα του καθηγητή της φιλοσοφικής σε σχολείο της Μπέιρα.

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος θα τον εγκαταστήσει ως εφημέριο στον Ιστορικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Μπέιρα, όπου με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου θα καλλιεργεί και θα προωθεί το έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον αμπελώνα της Αφρικανικής Ηπείρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων