27/09/2019 27/09/2019 Με δημοσιογράφους συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, λίγο πριν πριν τον εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, μία ημέρα πριν από τα θυρανοίξια. “Είναι ένα μεγάλο γεγονός, γιατί μια παλιά εκκλησία ανακαινίσθηκε και μάλιστα όχι μια τυχαία εκκλησία, αλλά ο ελληνικός ναός των Αγίων...
27 Σεπτεμβρίου, 2019 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2019 - 14:50

“Ο ναός συμβολίζει τη φιλία των λαών”

Διαδώστε:
“Ο ναός συμβολίζει τη φιλία των λαών”

Με δημοσιογράφους συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, λίγο πριν πριν τον εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο, μία ημέρα πριν από τα θυρανοίξια.

“Είναι ένα μεγάλο γεγονός, γιατί μια παλιά εκκλησία ανακαινίσθηκε και μάλιστα όχι μια τυχαία εκκλησία, αλλά ο ελληνικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με μια ζωή πάνω από 180 χρόνια” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης και πρόσθεσε ότι ο Ναός αυτός είναι ένα παράδειγμα γιατί “δεν είναι μια εκκλησία που θα εκκλησιάζονται οι λίγοι, αλλά θεωρείται ένα κόσμημα για την πόλη. Έχει μπει στα αξιοθέατα, όπως πάνε να θαυμάσουν και τις πυραμίδες”

“Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός στη φιλία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου” τόνισε και υπογράμμισε: “Σε αυτές τις δύσκολες εποχές της αφιλίας, που ο καθένας λειτουργεί για τον εαυτό του, είναι μεγάλο γεγονός να ανοίγονται εκκλησίες, Ορθόδοξες, Ελληνικές, που δίνουν κουράγιο σε όσους θέλουν να γυρίσουν”

“Η ελληνική λαλιά ακούγεται, οι πόρτες είναι ανοικτές” είπε και κατέληξε: “Ο ναός συμβολίζει τη φιλία των λαών, όχι μόνο στο όνομα της θρησκείας, αλλά και στο όνομα της καρδιάς.
Ακούστε άλλα δύο αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στους δημοσιογράφους.

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων