12/07/2022 12/07/2022 Η φλόγα της ορθοδοξίας μεταδίδεται σε ολόκληρη την περιοχή Μασέγκε, της Κεντρικής Τανζανίας, με σημείο αναφοράς τον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτη και Λουκά του Ιατρού. Πρόκειται για ένα νέο ορμητήριο κατήχησης. Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στα υψίπεδα της Κεντρικής Τανζανίας, σε υψόμετρο 2000 μέτρων και σε τεράστια απόσταση από το Ιεραποστολικό Κέντρο...
12 Ιουλίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2022 - 22:11

Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στην Κεντρική Τανζανία

Διαδώστε:
Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης στην Κεντρική Τανζανία

Η φλόγα της ορθοδοξίας μεταδίδεται σε ολόκληρη την περιοχή Μασέγκε, της Κεντρικής Τανζανίας, με σημείο αναφοράς τον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτη και Λουκά του Ιατρού. Πρόκειται για ένα νέο ορμητήριο κατήχησης.

Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται στα υψίπεδα της Κεντρικής Τανζανίας, σε υψόμετρο 2000 μέτρων και σε τεράστια απόσταση από το Ιεραποστολικό Κέντρο Ιρίνγκας.

Πρόσφατα, μάλιστα, στον αύλειο χώρο του Ναού χτίστηκε ένα υπαίθριο βαπτιστήριο, το οποίο θα υποδεχθεί του κατηχουμένους της απομακρυσμένης αυτής περιοχής μετά την ολοκλήρωση της κατήχησης.

Σήμερα, 12 Ιουλίου, εορτή του οικουμενικού Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη, η φήμη του οποίου φτάνει μέχρι τη μακρινή Τανζανία, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού και εκπρόσωποι των μαθητών από το παρακείμενο δημοτικό σχολείο.

Οι κάτοικοι του Μασέγκε έχουν δεθεί πνευματικά με τον Άγιο Παΐσιο και προσδοκούν τη βοήθειά του σε κάθε στιγμή της ταλαιπωρημένης ζωής τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε εόρτια τράπεζα προσφορά της οικογένειας Φόλιου εις μνήμην του πατρός τους Γεωργίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων