18/03/2019 18/03/2019 Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος στον Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, κ. Παντελεήμονα, επαινώντας τον για το έργο του. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την υποδοχή του και την φιλοξενία. Η επιστολή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Σεβασμιώτατε...
18 Μαρτίου, 2019 - 10:12

Ο Πατρ. Αλεξανδρείας ευχαριστεί τον Μητρ. Μπραζαβίλ

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Αλεξανδρείας ευχαριστεί τον Μητρ. Μπραζαβίλ

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος στον Μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, κ. Παντελεήμονα, επαινώντας τον για το έργο του. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την υποδοχή του και την φιλοξενία.

Η επιστολή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, εν Αγίω Πνεύματι αγαπητέ αδελφέ και συλλειτουργέ της ημών Μετριότητος κύριε Παντελεήμον, χάρις είη τη Υμετέρα Σεβασμιότητι και ειρήνη παρά Θεού.

Επανακάμψαντες εις την καθ’ Ημάς Καθέδραν του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, έγνωμεν εκφράσαι τη υμετερα αγαπητή Σεβασμιότητι συν τοις εκλεκτοίς εν Κυρίω συνεργοίς αυτής την πατριαρχικήν Ημών ευαρέσκειαν, άμα τε και ευχαριστίας, επί τη επισήμω υποδοχή, φιλόφρονι ξενία και εν γένει διοργανώσει της πατριαρχικής Ημών ιεραποστολικής περιοδείας είς την καθ’υμάς Ιεράν Μητρόπολιν.

Αναμιμνησκόμενοι δε της ιστορικής τελέσεως των εγκαινίων του καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μπραζαβίλ της καθ’ υμάς θεοσώστου εκκλησιαστικής Επαρχίας του Πατριαρχικού Ημών Θρόνου, ην κατ’ άρτιον τρόπον ητοιμάσατε μετά των συνεργατών υμών κληρικών τε και λαϊκών αδελφών, τη βοηθεία και συμπαραστάσει ευσεβών και φιλανθρώπων δωρητών, συγχαίρομεν άπαντας υμάς ευχόμενοι όπως ο Κύριος και Δομήτωρ της Εκκλησίας, διά πρεσβειών της Παναγίας Μητρός Του και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, διαφυλάττη την υμετέραν Σεβασμιότητα, τον ιερόν κλήρον, τον ευσεβή λαόν, ως και τους ελεήμονες και φιλογενείς ευεργέτας της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, εν υγιεία κατ’ άμφω και δυνάμει πολλή προς δόξαν της Αγίας Εκκλησίας. Επί δε τούτοις, διατελούμεν μετά πατρικών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης.

† Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων