25/05/2019 25/05/2019   Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ολοκληρώνοντας την Ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Κινταμάλι και συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου, αναχώρησε με ιδιωτικό αεροπλάνο το ταξίδι του για την πόλη του Νταρ Ες Σαλαάμ την περασμένη Τρίτη. Κατά...
25 Μαΐου, 2019 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2019 - 9:25

“Ανθίζει” η Ορθοδοξία στην Κεντρική Αφρική

Διαδώστε:
“Ανθίζει” η Ορθοδοξία στην Κεντρική Αφρική

 

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ολοκληρώνοντας την Ποιμαντική του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας στο Ιεραποστολικό Κέντρο Κινταμάλι και συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου, αναχώρησε με ιδιωτικό αεροπλάνο το ταξίδι του για την πόλη του Νταρ Ες Σαλαάμ την περασμένη Τρίτη. Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Πρόεδρος και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας.

Το βράδυ της ιδίας ημέρας, ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας έγινε θερμά δεκτός από τον Πρέσβυ της Αιγύπτου στην Τανζανία, όπου παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία. Παρόντες ήσαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, 35 Υψηλόβαθμοι Διπλωμάτες και Θρησκευτικοί ηγέτες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ο Μακαριώτατος ευχαριστώντας θερμά τον Πρέσβυ της Αιγύπτου, ευχήθηκε να επικρατήσει στους Λαούς πνεύμα καταλαγής ώστε να αποφεύγονται αιματηρές συγκρούσεις, στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης και ειρήνης προς τον Αιγυπτιακό Λαό και σε όλες τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Την Τετάρτη 22α Μαΐου το πρωί, εορτή της Μεσοπεντηκοστής, ο Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, Νταρ Ες Σαλααμ. Συμπροσευχήθηκαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος. Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, Επιχειρηματίες και ευεργέτες της Ιεραποστολής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού θεμελίου λίθου στο υπό ανέγερση Ιεραποστολικό και Πνευματικό Κέντρο, όπου θα στεγάζονται το Πρεσβυτέριο, ο Ιεραποστολικός ξενώνας, η Αίθουσα εκδηλώσεων και η κουζίνα για την Παρασκευή του καθημερινού συσσιτίου για περίπου 200 φτωχά παιδιά. Το βράδυ της ιδίας ημέρας σύσσωμη η Ελληνική παροικία παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν του Πατριάρχου στην αίθουσα της Κοινότητος, όπου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τίμησε 3 αξιόλογους Έλληνες για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως και για το σπουδαίο Ιεραποστολικό έργο, που επιτελείται με την φροντίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου.

Την Πέμπτη 23η Μαΐου, πριν την αναχώρηση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου για την Έδρα του Πατριαρχείου, με εντολή του Προέδρου της Χώρας της Τανζανίας, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο και τον Εξοχ. Πρέσβυ της Αιγύπτου στην Τανζανία, έγινε θερμά δεκτός από τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών της Τανζανίας. Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε κλίμα αδελφοσύνης και φιλίας, Ο Εξοχ. Υπουργός Εξωτερικών της Τανζανίας, εξήγγειλε την ιστορική αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, στην Τανζανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων