16/05/2019 16/05/2019 Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Θεόδωρο οι φύλαρχοι και οι κάτοικοι της Κεντρικής Τανζανίας. Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφίχθη στο Νταρ ες Σαλαάμ μετὰ από πολύωρο ταξίδι. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Πρέσβης της Αιγύπτου...
16 Μαΐου, 2019 - 11:54

Ο Πατρ. Θεόδωρος στην Κεντρική Τανζανία (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Θεόδωρος στην Κεντρική Τανζανία (φωτογραφίες)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Θεόδωρο οι φύλαρχοι και οι κάτοικοι της Κεντρικής Τανζανίας.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικόδημο Τότκα, Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφίχθη στο Νταρ ες Σαλαάμ μετὰ από πολύωρο ταξίδι.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Τανζανία, ο Πρόεδρος και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας. Μετά από την μικρή αυτή στάση, συνέχισε με αεροπλάνο το ταξίδι του για την πόλη της Ιρίγκα της Κεντρικής Τανζανίας, όπου θα πραγματοποιήσει Ποιμαντικὴ επίσκεψη.

Είναι η δεύτερη φορὰ που ο Πατριάρχης επισκέπτεται την περιοχή αυτή, αφού την πρώτη φορά που ήρθε ήταν το 2007. Η περιοχή της Ιρίγκα βρίσκεται στην ενδοχώρα της Τανζανίας, σε υψόμετρο 1600 μέτρων. Είναι ένα τεράστιο οροπέδιο. Οι δε κάτοικοι είναι απλοί και ταπεινοί, φιλήσυχοι, εργατικοί και υπομονετικοί.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο επιχώριος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος με τους τοπικούς άρχοντες, τον Πρόεδρο και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας, τους φυλάρχους και τους κληρικούς της Επισκοπής, ενώ θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη πλήθη πιστών από τις γύρω περιοχές στο Ιεραποστολικό Κέντρο της Επισκοπής στο Κινταμάλι.

Με φανερή συγκίνηση ο Πατριάρχης Θεόδωρος απηύθυνε λόγους αγάπης και συμπαράστασης στους πιστούς οι οποίοι ένθερμα εκδήλωσαν την αγάπη και τον σεβασμό στον υψηλό επισκέπτη τους με χορούς και τραγούδια.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων