01/10/2022 01/10/2022 Επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, θα πραγματοποιήσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρος Β’ από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2022. Στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας”. Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση καθώς το βραβείο έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες που έχουν...
01 Οκτωβρίου, 2022 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2022 - 10:21

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας από 5 έως 12 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ – Θα του απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

Διαδώστε:
O Πατριάρχης Αλεξανδρείας από 5 έως 12 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ – Θα του απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

Επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, θα πραγματοποιήσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδωρος Β από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2022. Στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων “Αθηναγόρας”.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση καθώς το βραβείο έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  μεταξύ άλλων στον Τζο Μπάιντεν, στη Μητέρα Τερέζα, τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον Τζορτζ Μπους.

Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου κατά την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ θα υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα επισκεφθεί τον ναό του Αγίου Νικολάου που ανεγέρθηκε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων εκεί που υπήρχε το μικρό εκκλησάκι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά και την Αμερικανική πρωτεύουσα.

Επίσης, θα επισκεφθεί τα Ελληνικά Σχολεία που λειτουργούν υπό την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και θα συναντηθεί με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

Έχοντας επιτύχει στη χώρα του Νείλου και στην Αφρική,  την αρμονική συνύπαρξη με όλες τις θρησκείες, τα χριστιανικά δόγματα και το Ισλάμ, στις ΗΠΑ θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου και του Ρωμαιοκαθολικού Επισκόπου της Νέας Υόρκης.

Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ συνοδεύει στην επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος  και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος και ο Εκπρόσωπός του και Διευθυντής του Γραφείου του στην Αθήνα,  Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος.

Το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής θα απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας 2022»  καθώς υποστηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και είναι υπέρμαχος της Θρησκευτικής Ελευθερίας. Παράλληλα, κάνει ευρύ ανθρωπιστικό έργο σε κάθε γωνιά της Αφρικής, προσφέροντας στους δεινοπαθούντες ανεξάρτητα από τη Θρησκεία τους.

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος έχει βαθιά κατανόηση της κανονικής θέσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. στην Εκκλησία, και απέραντο σεβασμό και αγάπη για τον ίδιο τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αντίστοιχα, με τεράστιο κόστος και εν μέσω σημαντικού κινδύνου, ο Μακαριώτατος στάθηκε με συνέπεια στον Παναγιώτατο, υπερασπιζόμενος τα παραδοσιακά εκκλησιαστικά και κανονικά προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου», είπε ο ο Δρ. Αντώνιος Ι. Λιμπεράκης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου.

Το βραβείο θα απονεμηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο ετήσιο συμπόσιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου αποδίδεται το βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Αθηναγόρας». Η τελετή θα γίνει στο ξενοδοχείο New York Hilton στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» καθιερώθηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Τάγμα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρα Α’. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος σε ένα πρόσωπο ή οργανισμό που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.

Έχει απονεμηθεί μεταξύ άλλων στον σημερινό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν (όταν ήταν Αντιπρόεδρος), στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, στον Τζορτζ Μπους, στην πρώην πρώτη κυρία Μπάρμπαρα Μπους, στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, στον Νομπελίστα Elie Wiesel και στη Μητέρα Τερέζα.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων