22/12/2022 22/12/2022 Για το πλούσιο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις σαράντα πέντε (45) χώρες της Αφρικής, με τη δημιουργία σχολείων, ορφανοτροφείων, ιατρικών και πολιτιστικών κέντρων μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Όπως είπε, όπου κι αν ταξίδεψε, ακόμη και...
22 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2022 - 16:23

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εφ΄ όλης της ύλης – Η ιεραποστολή και το ταξίδι έως την Αφρική

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εφ΄ όλης της ύλης – Η ιεραποστολή και το ταξίδι έως την Αφρική

Για το πλούσιο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις σαράντα πέντε (45) χώρες της Αφρικής, με τη δημιουργία σχολείων, ορφανοτροφείων, ιατρικών και πολιτιστικών κέντρων μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Όπως είπε, όπου κι αν ταξίδεψε, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της αφρικανικής ηπείρου, συνάντησε Έλληνες. «Δεν υπάρχει μέρος της Αφρικής, χωριό, πόλη ακόμη και μέσα στη ζούγκλα, που να μην έχω συναντήσει Έλληνα. Πηγαίνω κοντά τους και μιλάμε την ελληνική λαλιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος στη Νατάσα Βησσαρίωνος:

Επίσης, ο Μακαριώτατος μίλησε για το ταξίδι της ζωής του από την Κρήτη, όπου γεννήθηκε, στην Οδησσό, και από εκεί στην Αφρική, την «Ήπειρο του μέλλοντος» όπως την αποκάλεσε.

Aναφέρθηκε ακόμη, στο έργο ανακαίνισης και αναπαλαίωσης ιστορικών ελληνορθόδοξων ναών όπως της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ που άνοιξε τις πύλες του πριν λίγες ημέρες, αλλά και στο μεγαλόπνοο σχέδιο της ανακαίνισης της μεγαλύτερης εκκλησίας της Μέσης Ανατολής, του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Πορτ Σάιντ.

Οι συνθήκες διαβίωσης στις αφρικανικές χώρες, τα παιδιά που παίζουν ξυπόλητα αλλά διατηρούν το χαμόγελο στα χείλη τους, ο πόλεμος στην Ουκρανία που ζούσαν χιλιάδες ομογενείς, ο εορτασμός της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων στην Αφρική και η ομογένεια της Αιγύπτου που είναι ακόμη «δυνατή» πρωταγωνίστησαν στη συνομιλία ενώ ο Μακαριώτατος έστειλε τις ευχές του για μια καλή χρονιά στον Απόδημο Ελληνισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων