25/03/2024 25/03/2024 Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προέστη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, της  Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών εικόνων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Αναφερθείς στα θύματα της τρομοκρατικής επιθέσεως σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την οδύνη Του για...
25 Μαρτίου, 2024 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2024 - 10:07

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – Κυριακή της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – Κυριακή της Ορθοδοξίας

Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προέστη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, της  Θείας Λειτουργίας και της Λιτανεύσεως των ιερών εικόνων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Αναφερθείς στα θύματα της τρομοκρατικής επιθέσεως σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την οδύνη Του για τον άδικο θάνατό τους. «Οι αδελφοί μας Ρώσοι πολλές φορές στην ιστορία τους εδέχθησαν επιθέσεις, οι οποίες τους κατέταξαν μεταξύ των μαρτύρων της πίστεως…. Σε τούτους τις τραγικές ώρες η προσευχή, η σκέψη και η ειλικρινή αγάπη μας συνοδεύουν τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες, τον προσφιλή μας Ρωσικό λαό. Είμαστε δίπλα του ως σταθερά προσηλωμένοι στην καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας, αδικίας, βίας, παρανομίας, αντικανονικότητας. Είμαστε δίπλα του, υπηρετώντας μόνον την ενότητα, την αγάπη, την καταλλαγή, τον διάλογο, την αδελφοσύνη. Ο Θεός βοηθός και σκεπαστής όλων! Αιωνία η μνήμη των αδίκως φονευθέντων Ρώσων αδελφών μας». Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων έφθασε τους 137, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας και Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ι.Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας. Συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος.

Πρό του πέρατος της Ευχαριστιακής συνάξεως, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων ευεργετών, δωρητών, προέδρων και μελών της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξάνδρειας. Επιμνημόσυνη δέηση εψάλη από τον Μακαριώτατο και υπέρ των τραγικώς τελειωθέντων Ρώσων πολιτών κατά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Crocus City Hall της Μόσχας.

Κατά την ομιλία του σεπτός Προκαθήμενος του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Αναστηλώσεως των Εικόνων και τόνισε τη δύναμη της πίστης, η οποία δίνει την ελπίδα στον άνθρωπο για να συνεχίσει ευλογημένα και δημιουργικά τη ζωή, υπερσκελίζοντας εμπόδια και αντιξοοότητες.

Στην Λειτουργική Σύναξη μετείχαν ο Εντιμολογιώτατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Ιωάννης Πυργάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος της Μ.Πόλης κ.Ανδρέας Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων «Πτολεμαίος» Δρ Λιλίκα Π. Θλιβίτη, εκπρόσωποι ιστορικών σωματείων και οργανισμών κ.α.

 

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων