28/11/2023 28/11/2023 Tην δεύτερη, μετά την εκλογή του, επίσκεψή του στο Μπουρούντι πραγματοποιεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.  Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 69ων χρόνων του ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας συνεχίζει τις ποιμαντικές-ιεραποστολικές επισκέψεις σε κάθε γωνιά της Αφρικής, προς επιστηριγμό και ενίσχυση του λαού. Η άφιξη Την Δευτέρα...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 10:28

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Μπουρούντι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Μπουρούντι

Tην δεύτερη, μετά την εκλογή του, επίσκεψή του στο Μπουρούντι πραγματοποιεί ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. 

Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 69ων χρόνων του ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας συνεχίζει τις ποιμαντικές-ιεραποστολικές επισκέψεις σε κάθε γωνιά της Αφρικής, προς επιστηριγμό και ενίσχυση του λαού.

Η άφιξη

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου το μεσημέρι, μετά από πολύωρο αεροπορικό ταξίδι, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ αφίχθη στην Κεντρική Αφρική, στην πόλη Μπουζουμπούρα της Δημοκρατίας του Μπουρούντι, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

Στο Διεθνές αεροδρόμιο Melchior Ndadaye, τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Yasser Elatawi, ο Πρόξενος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κ. Mark Hani, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας κ. Aimable, εκ προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας του Μπουρούντι κ. Evariste Ndayishimiye, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Κουκούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Άλκης Μάκος, οι Πατριαρχικοί Επίτροποι Γκόμα Αρχιμ. Τιμόθεος και Μπούνια Αρχιμ. Πολύκαρπος, καθώς και ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως υπό τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βασίλειο Bonane.

Για δεύτερη φορά στο Μπουρούντι

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την δεύτερη, μετά την εκλογή του, επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Μπουρούντι. Η προηγούμενη ιεραποστολική επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2013, κατά την τελετή ενθρονίσεως του Σεβασμιώτατος κ. Ιννοκεντίου. Ας σημειωθεί ότι η Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντα ιδρύθηκε διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 6η Οκτωβρίου 2009, ενώ φέτος συμπληρώνονται πέντε έτη από την 26η Νοεμβρίου 2018, όπου ανυψώθηκε σε Ιερά Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιννοκέντιος, εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων κληρικών και λαϊκών, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την πατρική αγάπη που περιβάλει την ιεραποστολική Μητρόπολη του Μπουρούντι και της Ρουάντα και ευχήθηκε ευλογημένη διαμονή.

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Elatawi εξέφρασε την χαρά της αφίξεως του Πατριάρχου στο Μπουρούντι καθώς και τις ευχές του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων