23/02/2021 23/02/2021 To 40νθήμερο μνημόσυνο της Ελένης Βαφειάδη την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στον Κοινοτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όπως γράφει η ιστοσελίδα ekalexandria.org ο ναός ήταν γεμάτος από τους φίλους και συγγενείς της Ελένης Βαφειάδη, “που είχαν έρθει να τιμήσουν τη μνήμη της Αλεξανδρινής αυτής...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 13:20

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την Ελένη Βαφειάδη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την Ελένη Βαφειάδη

To 40νθήμερο μνημόσυνο της Ελένης Βαφειάδη την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος στον Κοινοτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα ekalexandria.org ο ναός ήταν γεμάτος από τους φίλους και συγγενείς της Ελένης Βαφειάδη, “που είχαν έρθει να τιμήσουν τη μνήμη της Αλεξανδρινής αυτής μεγάλης αρχόντισσας”

Συγκινητικός και ο λόγος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας που εξέφρασε εκ μέρους όλων των παρεβρισκομένων ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη Χριστιανή, την Ελληνίδα, την μητέρα Ελένη Βαφειάδου για όσα εκείνη προσέφερε και τώρα βρίσκεται στον κόσμο της μακαριότητας, βρισκόμενοι ήδη κοντά στον αγαπημένο της αείμνηστο σύζυγο.


Με τη θλίψη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους ο γιος της, και Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ανδρέας Βαφειάδης, η αδελφή του Αικατερίνη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας κ. Βύρωνας Βαφειάδης και η σύζυγός του Αγγελική – αδελφή της εκλιπούσης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΚΑ κ. Δημήτρης Βαφειάδης και όλη η οικογένεια.
Τη θλίψη τους εξέφρασαν παρεβρισκόμενοι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Κάβουρας, η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ και του Πτολεμαίου κα Λιλίκα Θλιβίτου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου και άλλοι επίσημοι.
Το μνημόσυνο ετέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συμπαραστατούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο και τον Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Τότκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων