13/06/2022 13/06/2022 Στο μυστήριο της Πεντηκοστής που έζησε πριν δέκα μέρες στην Αρούσα αναφέρθηκε από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος προεξήρχε κατά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Πεντηκοστής.  Όπως ανέφερε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονού Πατριαρχείου: «Αυτό το μυστήριο της Πεντηκοστής το...
13 Ιουνίου, 2022 - 13:11

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για το μυστήριο της Πεντηκοστής και την ειρήνη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για το μυστήριο της Πεντηκοστής και την ειρήνη

Στο μυστήριο της Πεντηκοστής που έζησε πριν δέκα μέρες στην Αρούσα αναφέρθηκε από τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος προεξήρχε κατά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Πεντηκοστής. 

Όπως ανέφερε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονού Πατριαρχείου: «Αυτό το μυστήριο της Πεντηκοστής το έζησα πριν δέκα μέρες στην Αρούσα. Όταν διακόσια πενήντα παιδιά από τα δάση βαφτίστηκαν στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Όταν πεντακόσια πενήντα παιδιά στο σχολείο έψαλαν και δόξασαν το όνομα του Θεού. Και φεύγοντας όταν είδα πενήντα πέντε παιδιά άρρωστα από το AIDS να τους δίνουμε φάρμακα κρεβάτι και στέγη» Και συνέχισε λέγοντας « Αυτή παιδιά μου είναι η Εκκλησία και αυτή είναι η Εκκλησία που στερέωσαν οι Απόστολοί . Γράμματα δεν ήξεραν . Ταπεινοί ψαράδες ήταν. Και όμως ήρθε το Πανάγιο πνεύμα να τους φωτίσει και από τότε να κηρύσσεται ο Λόγος του Θεού.»

Επίσης στον λόγο του ευχήθηκε ο Θεός να δώσει Φώτιση στους εμπόλεμους και να πρυτανεύσει η ειρήνη και η αγάπη.

Φωτογραφία – Βίντεο: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων