15/06/2019 15/06/2019 «Φεύγουμε σαν απόδημα πουλιά σε όλο τον κόσμο, αλλά μεταφέρουμε όμως τον αέρα του Ψηλορείτη, την κρητική λεβεντιά και το φιλότιμο» αναφέρει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ethnos.gr (Μαρίνα Ζιώζιου) ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής». “Πρόσφατα εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ο συντοπίτης σας Μακάριος....
15 Ιουνίου, 2019 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2019 - 17:15

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ομιλεί για τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ομιλεί για τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

«Φεύγουμε σαν απόδημα πουλιά σε όλο τον κόσμο, αλλά μεταφέρουμε όμως τον αέρα του Ψηλορείτη, την κρητική λεβεντιά και το φιλότιμο» αναφέρει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ethnos.gr (Μαρίνα Ζιώζιου) ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής».

“Πρόσφατα εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ο συντοπίτης σας Μακάριος. Αποδεικνύεται ότι η κρητική γη συνεχίζει να γεννά θρησκευτικούς ηγέτες που θα επηρεάσουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ποια είναι η άποψή σας;” ερώτα τον Πατριάρχη η δημοσιογράφος του “ΕΘΝΟΥΣ”.

“Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο τον γνωρίζω από μικρό παιδάκι” αποκρίνεται ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. “Παρακολουθούσα την πορεία του, τον αγαπώ και τον εκτιμώ. Εχει μέσα του πνευματικές καταβολές, είναι άνθρωπος με ταπείνωση, αφοσιωμένος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί που πηγαίνει να αγαπήσουν τη Μητέρα Εκκλησία. Ο Θεός τον κόσμησε με μεγάλη μόρφωση, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη καρδιάς. Μετά την κοίμηση του μεγάλου Κρητικού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού, του γίγαντα του πνεύματος και της λογοτεχνίας, ο Μακάριος θα συνεχίσει την πορεία των Αρχιεπισκόπων στην Αυστραλία”.

Και συμπληρώνει:

“Η εποχή μας έχει ανάγκη από πνευματικούς ανθρώπους. Επίσης, χαίρομαι γιατί στην άλλη ήπειρο, στην Αμερική, πάει άλλος ένας χαρισματικός ιεράρχης, ο Ελπιδοφόρος, στη Γαλλία είναι το άλλο Κρητικόπουλό μας, ο Εμμανουήλ. Φεύγουμε σαν απόδημα πουλιά σε όλο τον κόσμο, αλλά μεταφέρουμε όμως τον αέρα του Ψηλορείτη, την κρητική λεβεντιά και το φιλότιμο. Παντού όπου και να πάμε, τα παιδιά μας είτε είναι από την Κρήτη είτε από την ευλογημένη Ελλάδα μας, το παν είναι ο καθένας να μπορεί να δίδει ένα χαμόγελο, μια αγάπη και να απλώνει πάντα το χέρι του και να ακούει τους παλμούς της καρδιάς των άλλων”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων