22/08/2022 22/08/2022 Σε σεμνή τελετή που έγινε στο επίσημο Συνοδικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Καΐρου, η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος B’ περιεκόσμησε με το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου την απερχομένη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάΐρο κ. Μαρία Ζήση. Στην προσφώνηση του...
22 Αυγούστου, 2022 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 9:18

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρασημοφόρησε την Πρόξενο της Ελλάδος

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρασημοφόρησε την Πρόξενο της Ελλάδος

Σε σεμνή τελετή που έγινε στο επίσημο Συνοδικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Καΐρου, η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος B’ περιεκόσμησε με το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου την απερχομένη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάΐρο κ. Μαρία Ζήση.

Στην προσφώνηση του ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επαίνεσε την κ. Ζήση για το έργο της, το οποίο είναι ένα έργο μεγάλης υπευθυνότητας και την ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που είχαν κατά τα δύο έτη της παραμονής της στην Νειλοχώρα – μια συνεργασία που δεν κινήθηκε μόνο στα τυπικά πλαίσια των καθηκόντων της. Τόνισε ότι είχε πάντοτε την προθυμία να διεκπεραιώνει υποθέσεις του Παλαιφάτου Πατριαρχείου και να στηρίζει τους Έλληνες του Καΐρου.

Ο Μακαριώτατος ενθυμήθηκε την ευγενή προθυμία της να τον συνοδεύει κατά την αναχώρηση του για τα μεγάλα ιεραποστολικά ταξίδια στην Αφρική, αλλά και κατά την επιστροφή του την μετά εγκαρδιότητος υποδοχή ρωτώντας με ζωηρό ενδιαφέρον για τις ιεραποστολικές δραστηριότητες που βοηθούν τους Αφρικανούς αδελφούς μας όχι μόνο στην πνευματική τους ζωή αλλά και στην ανθρώπινη επιβιωσή τους (δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων και λοιπόν φιλανθρωπικών ιδρυμάτων). Όπως είπε ο Μακαριώτατος, με τον δικό της τρόπο ενίσχυσε την μεγάλη φιλία και συνεργασία των δύο χωρών Ελλάδας και Αιγύπτου. Επίσης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας πρόσθεσε ότι η καλή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της μητέρας Ελλάδος στην Αίγυπτο αποτελεί στήριξη για το Παλαίφατο Πατριαρχείο και τους διακονούντας σε αυτό. Την ευχαρίστησε διότι ήταν πάντα και σε καλή συνεργασία με Πατριαρχικό Επίτροπο του στο Κάϊρο, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και με τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Δαμασκηνό. Εγκαρδίως της ευχήθηκε συντόμως να έχει καλή προαγωγή και να συνεχίσει με ζήλο το έργο της, που είναι έργο Εθνικό. Ο Άγιος Γεώργιος να την συνοδεύει πάντοτε στην ζωή της, κατέληξε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

 

 

Από την πλευρά της η απερχομένη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Κάΐρο με συγκίνηση ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή που έλαβε δια των χειρών του Μακαριωτάτου. Τον διαβεβαίωσε ότι στο θησαυροφυλάκιο της καρδιάς της θα φυλάξει τις πνευματικές συμβουλές του και εμπειρίες που έζησε κατά την διακονία της στην Θεοβάδιστο Αίγυπτο. Επίσης ανέφερε ότι η πατρική του αγάπη ήταν για αυτήν μεγάλο στήριγμα ιδιαιτέρως κατά τις δύσκολες στιγμές και ζήτησε τις σεπτές Πατριαρχικές ευχές του για την συνέχιση των καθηκόντων της στο Διπλωματικό Σώμα της Ελλάδος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων