03/04/2021 03/04/2021 Για τους γιατρούς και νοσοκόμους που φροντίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και για εκείνους που έχασαν τη μάχη από τον φονικό ιό προσευχήθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στην ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο από την Παναγίτσα Ηλιουπόλεως στο Κάιρο, όπου και χοροστάτησε...
03 Απριλίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2021 - 13:23

Η προσευχή του Πατριάρχη για τους γιατρούς και νοσηλευτές

Διαδώστε:
Η προσευχή του Πατριάρχη για τους γιατρούς και νοσηλευτές

Για τους γιατρούς και νοσοκόμους που φροντίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό αλλά και για εκείνους που έχασαν τη μάχη από τον φονικό ιό προσευχήθηκε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στην ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο από την Παναγίτσα Ηλιουπόλεως στο Κάιρο, όπου και χοροστάτησε χθες.

«Θα ήθελα απόψε σε αυτή την όμορφη περιοχή του Καΐρου να αφιερώσουμε αυτή τη βραδιά σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από την πανδημία, στους ανθρώπους που κλαίνε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά και στους μεγάλους γιατρούς, στις αφανείς νοσοκόμες, που έχουν αφιερώσει όλο αυτό το διάστημα για τη φροντίδα των ασθενών. Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστούμε γιατροί, ευχαριστούμε νοσοκόμες για τη μεγάλη σας προσφορά», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι σε λίγες μέρες αναχωρεί σε περιοδεία στην Αφρική προκειμένου να συναντήσει μεταξύ άλλων και ανθρώπους άρρωστους από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επίσης, ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του είπε ότι από τα πρώτα χρόνια της Πατριαρχείας του με τη βοήθεια του πνευματικού του τέκνου, του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου καθιέρωσε η Γ΄Στάση των Χαιρετισμών να τελείται στο Ναό της Παναγίας στην Ηλιούπολη. Ευχήθηκε όμως και στον Μητροπολίτη Μέμφιδος υγεία και εξήρε την αγάπη που δείχνει αμέριστα προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. «Του χρόνου (σ.σ. ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος) κλείνει είκοσι ολόκληρα χρόνια που είναι κοντά μου. Ο άνθρωπος που με είδε τόσο φτωχό και τόσο ταλαιπωρημένο στη Ζιμπάμπουε και ποτέ δεν με άφησε στην πορεία προς τον Εσταυρωμένο Χριστό».

Αμέσως μετά ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του ναού και ο Πατριάρχης Θεόδωρος μαζί με τον Μητροπολίτη Μέμφιδος αλλά και δεκάδες πιστούς απαθανατίσθηκαν με κατάνυξη μπροστά από την προτομή του κτήτορα του ναού, του μακαριστού από Χαλεπίου Μητροπολίτου Μέμφιδος, Νεκτάριου Ιορδανίδη (1862-1924).

Νωρίτερα, τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, υποδέχθηκαν Πρόσκοποι παιανίζοντας με την μπάντα τους αλλά και εκατοντάδες πιστοί.

Με πληροφορίες από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιάννης Φουρτούνας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων