06/09/2019 06/09/2019 Κάθε γέννηση και μια γιορτή, κάθε βάπτιση αφορμή για να συγκεντρωθεί όλη η παροικία του Καΐρου και να γλεντήσει. Μόνο που στη βάπτιση του Βενιαμίν της οικογένειας του Κοινοτικού Επιτρόπου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Στέλιου Χαλκιά, που έγινε στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου μέσα στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια, τα μάτια όλων βούρκωσαν από χαρά...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2019 - 21:31

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Βάπτιση του νεοφώτιστου Πέτρου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Βάπτιση του νεοφώτιστου Πέτρου

Κάθε γέννηση και μια γιορτή, κάθε βάπτιση αφορμή για να συγκεντρωθεί όλη η παροικία του Καΐρου και να γλεντήσει.

Μόνο που στη βάπτιση του Βενιαμίν της οικογένειας του Κοινοτικού Επιτρόπου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Στέλιου Χαλκιά, που έγινε στο παρεκκλήσι των Εισοδίων της Θεοτόκου μέσα στα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια, τα μάτια όλων βούρκωσαν από χαρά για τον νεοφώτιστο Πέτρο, αλλά και για το ότι ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος τέλεσε το Μυστήριο.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

 

 

 

 

 

 

Συγκινημένος ο ίδιος ο Πατριάρχης Θεόδωρος, μίλησε για την προσωπική του ευλογία να βαπτίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Αφρική και φυσικά για τη μεγάλη γιορτή της παροικίας που είναι η βάπτιση του νεοφώτιστου Πέτρου.

«Ο Θεός με έφερε στο Κάιρο για να προετοιμάσουμε τα θυρανοίξια του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, με τον Πρόεδρο, το Συμβούλιο της Κοινότητας και μόλις το έμαθα, ότι το παιδί σου βαπτίζεται», είπε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος στον κ. Χαλκιά, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο να βαπτίσει το βρέφος.

 

 

Ο Πατριάρχης συνεχάρει το κ. Χαλκιά και τη σύζυγό του για την όμορφη οικογένειά τους και για το νεοφώτιστο βρέφος, που προστέθηκε στην οικογένεια των Ορθοδόξων και στην Ελληνική παροικία. «Να έχει καλή ανατροφή, να είναι πάνω από όλα καλός άνθρωπος όπως ο Απόστολος Πέτρος που πορευόταν στα πέρατα του κόσμου και έκανε το καλό», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και Πρόεδρε», είπε απευθυνόμενος στον κ. Καβαλή, όποιος στο εξής κάνει παιδιά θα τα βαπτίζω.

 

 

Το μυστήριο της βάπτισης ξεκίνησε με τους γονείς Στέλιο και Μαρία και τις δύο αναδόχους να στέκονται στον πρόναο, διαβάζοντας το Σύμβολο της Πίστεως ενώ ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος έδινε την ευλογία του.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκανε τον αγιασμό του νερού και του ελαίου και άλειψε με λάδι το βρέφος και βάπτισε το μωρό στην κολυμπήθρα και χρίζοντάς το αμέσως μετά με το μύρο. Ακολούθησε ο κύκλος μαζί με την λαμπάδα του βρέφους με μικρά κορίτσια, τα οποία τρεις φορές έκαναν περιφορά γύρω από την κολυμπήθρα. Ο δε πατριάρχης έκοψε μαλλάκια από το κεφάλι του νεοφώτιστου.

 

 

Αμέσως μετά, ακολούθησε γεύμα με εκλεκτά εδέσματα στην Ελληνική Στέγη Ηλιουπόλεως στο οποίο παρακάθισε και ο Πατριάρχης Θεόδωρος. Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κάθισε δίπλα στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ο οποίος του είπε ότι τον έχει σαν το γιό του. «Είμαστε εδώ, σαν τον πατέρα με το γιό», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στον κ. Καβαλή και εκείνος φανερά συγκινημένος ζήτησε για άλλη μια φορά την ευλογία του.

Στη βάπτιση παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Κοινοτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου. Ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ο Ταμίας κ. Αντώνης Ιορδανίδης, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Ρούσσος, Λεωνίδας Φοντριέ και φυσικά ο πατέρας του νεοφώτιστου κ. Στέλιος Χαλκιάς.

Επίσης, παραβρέθηκε η Γενική Διευθύντρια της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννα Καρδάση, δεκάδες υπάλληλοι από όλα τα τμήματα της Κοινότητας, ο Διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου Καΐρου κ. Σαμουήλ Λούις, μέλη από τα προεδρεία των περισσότερων σωματείων και φυσικά σχεδόν όλη η ελληνική παροικία Καΐρου.

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ – ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων