30/04/2024 30/04/2024 Στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών Ιμπραημίας χοροστάτησε στην  Ακολουθία του Νυμφίου το απόγευμα της Κυριακή, 28 Απριλίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.  Την ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πάνος Γαζής. Με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας του Νυμφώνος, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος μίλησε για την σημασία της ημέρας, αναφέρθηκε...
30 Απριλίου, 2024 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 11:52

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ακολουθία του Νυμφίου στο Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Ιμπραημίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ακολουθία του Νυμφίου στο Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών Ιμπραημίας

Στον Ιερό Ναό των Παμμέγιστων Ταξιαρχών Ιμπραημίας χοροστάτησε στην  Ακολουθία του Νυμφίου το απόγευμα της Κυριακή, 28 Απριλίου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. 

Την ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Πάνος Γαζής. Με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας του Νυμφώνος, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος μίλησε για την σημασία της ημέρας, αναφέρθηκε στον ιεραποστολικό αγώνα που δίνει στην Αφρική και ιδιαίτερα μίλησε με τρυφερά λόγια για την κουρά του Στέφανου ενός νέου ανθρώπου ο οποίος θα πάει στην πατρίδα του την Ουγκάντα για να διδάξει το λόγο του Ευαγγελίου με τα ελληνικά που διδάχτηκε στην Πατριαρχική Σχολή.

Επίσης ανεφέρθηκε τιμητικά τόσο για τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Πάνο Γαζή και την μεγάλη του προσφορά στον Ιερό ναό των Ταξιαρχών και αλλού αλλά και για τον προσφάτως αφιχθέντα Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάρετο που πλέον ανήκει στο δυναμικό του Πατριαρχείου.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων