20/06/2022 20/06/2022 Στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Λευκωσίας της Εξαρχίας του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο χοροστάτησε χθες, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Εξάρχου εν Κύπρω. Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριώτατος...
20 Ιουνίου, 2022 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 8:21

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην εν Κύπρω Εξαρχία του Θρόνου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην εν Κύπρω Εξαρχία του Θρόνου

Στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Λευκωσίας της Εξαρχίας του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο χοροστάτησε χθες, Κυριακή των Αγίων Πάντων, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Εξάρχου εν Κύπρω.

Κατά την διάρκεια της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην μεγάλη εορτή Πάντων των Αγίων με την οποία σημαίνεται και ο τερματισμός της περιόδου του Πεντηκοσταρίου. Ακόμη, τόνισε την Αποστολική Παρακαταθήκη και την ιδιαίτερη ευθύνη της «εν Αγίω Πνεύματι πορείας και μαθητείας που φέρει η Δευτερόθρονη Εκκλησία του Αγίου Μάρκου προς τον κόσμο των αφρικανικών φυλών, σύμφωνα με την Κυριακή Εντολή “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη” στην Ήπειρο του Μέλλοντος», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στις εμπειρίες που απεκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρούσα της Τανζανίας, ενώ ανακοίνωσε τα επικείμενα ταξίδια του στις χώρες της Μαδαγασκάρης και της Ρουάντα.

Τέλος, εξέφρασε την χαρά του επειδή βρίσκεται και πάλι στην Αγιοτόκο Κύπρο, η οποία στέκεται ακοίμητος αρωγός και συνοδοιπόρος στο επίπονο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στην πολύπαθη Αφρική.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος απένειμε Πατριαρχικά Οφφίκια σε δυο διακεκριμένους Κύπριους νομικούς για την ολόθυμη προσφορά τους στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, υπερθεματίζοντας την σπουδαιότητα της εμπράκτου συμβολής όλων των Αρχόντων του Θρόνου προς Αυτήν. Ειδικότερα, ανεβιβασε τον Άρχοντα Δικαιοφύλακα Εντιμολογιώτατο κ. Κωνσταντίνο Τσιρίδη σε Μέγα Άρχοντα, ενώ περιεκόσμησε με το οφφίκιο της Αρχοντίσσης Νομοφύλακος στην Ερίτιμο κα. Φωτεινή Τσιρίδη, Βουλευτή Λεμεσού.

Σημειώνεται ότι στην Λειτουργική Προσευχή και την παρατεθείσα κατόπιν δεξίωση παρέστησαν ο Ενδοξώτατος Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Παντελίδης, ο Υπαρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χρήστος Μαυρής. ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης κ. Στυλιανός Τίτανας κ.α. επίσημοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων