21/08/2023 21/08/2023 Σε εξελίξη βρίσκεται η πολύημερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Κρήτη. Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο ο σταθμός της επίσκεψης του Αλεξανδρινού Προκαθημένου ο οποίος το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, λειτούργησε στο Βυζαντινό Εκκλησάκι της Ιεράς Μονής...
21 Αυγούστου, 2023 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2023 - 8:45

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Σε εξελίξη βρίσκεται η πολύημερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Κρήτη.

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο ο σταθμός της επίσκεψης του Αλεξανδρινού Προκαθημένου ο οποίος το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, λειτούργησε στο Βυζαντινό Εκκλησάκι της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας Βόνης μετά του Διακόνου π. Πέτρου Αράπογλου.

Την επόμενη, Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, ο Μακαριώτατος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αείμνηστου Γεωργίου Ταμπακάκη και ομίλησε καταλλήλως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ιερούργησε στη Μονή της μετανοίας του

Τιμητική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη μοναχική κουρά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Τιμούμε έναν Πατριάρχη που δεν λησμόνησε ποτέ πως είναι πρώτα Μοναχός

Ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, απουσιάζε στη χώρα Σφακίων, όπου λειτούργησε μετά του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Πανοσ. Αρχιμ. Αθανασίου Καραχάλιου και τέλεσε παρουσία του Δημάρχου Σφακίων το μνημόσυνο των θυμάτων της ασφάλτου στο Δήμο Σφακίων.

Στη συνέχεια μετέβη στην Αράδαινα, όπου τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Σφακιανού οπλαρχηγού Χατζή Γιώργη Κελαΐδη απο το Μουρί Σφακίων και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας στην ομιλία του έκανε μια επισκόπηση στον Οπλαρχηγό Χατζή Γιώργη Κελαΐδη (1784–20.03.1824).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων