12/09/2020 12/09/2020 Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, επισκέφθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, παρουσία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. Αρχικά, ο...
12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2020 - 15:46

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, επισκέφθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, παρουσία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Αρχικά, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ξεναγήθηκε από τον Πανιερώτατο κ. Γεώργιο στους χώρους τής νέας Βιβλιοθήκης τής Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί, ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για το σκεπτικό οργάνωσης τής βιβλιοθήκης καθώς επίσης και για τα ψηφιακά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την αρχειοθέτηση του αρχειακού υλικού τής Μητροπόλεως. Στη συνέχεια, οι δυο Προκαθήμενοι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πανιερώτατο και τον Θεοφιλέστατο, κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα.

 

 

Επίσης, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην αφρικανική ήπειρο, τις δυσκολίες των εκεί ομοδόξων αδελφών μας και τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της ιεραποστολής, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την αείποτε υπάρχουσα αγάπη του Πατριαρχείου προς το πρόσωπο τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, τού «συνετού», «πράου» και «γενναιόδωρου». Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Πριν την αναχώρησή του από την Μητρόπολη Πάφου, η Α.Θ.Μ προσκύνησε τη χαριτόβρυτη εικόνα του αγίου Θεοδώρου τού Στρατηλάτου στον Καθεδρικό Ναό τής Πάφου, επ’ ονόματι τού οποίου τιμάται ο ναός.

 

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων