06/08/2022 06/08/2022 Την 6η Αυγούστου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ι.Μητροπόλεως Πηλουσίου, στην πόλη Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, συλλειτουργούντων του Σεβ.Μητροπολίτου Πηλουσίου κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και των Θεοφιλ.Επισκόπων Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ.Προδρόμου και Ταμιάθεως κ.Γερμανού,...
06 Αυγούστου, 2022 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2022 - 13:54

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου

Την 6η Αυγούστου 2022, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης  Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ι.Μητροπόλεως Πηλουσίου, στην πόλη Πορτ Σαΐντ της Αιγύπτου, συλλειτουργούντων του Σεβ.Μητροπολίτου Πηλουσίου κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και των Θεοφιλ.Επισκόπων Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ.Προδρόμου και Ταμιάθεως κ.Γερμανού, Προϊσταμένου της Ι.Μονής Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Μακαριώτατος ερμήνευσε το θεολογικό περιεχόμενο της Δεσποτικής εορτής, ενώ ανεφέρθη με λόγους επαινετικούς στο θερμουργό ζήλο που χαρακτηρίζει το ορθόδοξο ποίμνιο της ιστορικής εκκλησιαστικής Επαρχίας Πηλουσίου. Κατακλείων συνεχάρη τον Σεβ.Μητροπολίτη κ.Νάρκισσο για την προγραμματιζόμενη έναρξη των ανακαινιστικών εργασιών του περιζήλου Καθεδρικού Ναού εντός του τρέχοντος έτους.

Προ του πέρατος της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας η ΑΘΜ προεχείρισε εις Αρχιμανδρίτην τον εκ της Ουγκάντας προερχόμενον ιερομόναχο Παρθένιο, σπουδαστή της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος».

Ακολούθησε εόρτια δεξίωση στους παρακειμένους χώρους του Ναού, καθώς και γεύμα που προσεφέρθη προς τιμήν του Μακαρ. Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’ στο οποίο παρεκάθησαν οι συλλειτουργήσαντες αρχιερείς, οι λοιποί κληρικοί και οι σπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας. Πριν την επιστροφή του στην Μεγάλη Πόλη ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε πατρικώς χώρους εργασίας πιστών στην παραλία του Πορτ Σαΐντ, της πόλης που αποτελεί την είσοδο της Διώρυγος του Σουέζ από την Μεσόγειο θάλασσα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων