22/01/2024 22/01/2024 Την Αγιοβασιλόπιτα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο και την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’.  Ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός στο κτήριο της Πρεσβείας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νικόλαο Παπαγεωργίου. Ο Πηδαλιούχος του Αλεξανδρινού Θρόνου αφού αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές για την νέα χρονιά...
22 Ιανουαρίου, 2024 - 14:45

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κάιρο

Την Αγιοβασιλόπιτα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο και την ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. 

Ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός στο κτήριο της Πρεσβείας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νικόλαο Παπαγεωργίου. Ο Πηδαλιούχος του Αλεξανδρινού Θρόνου αφού αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές για την νέα χρονιά ξεκίνησε τον Αγιασμό ραίνοντας με τον ευλογημένο ύδωρ όλους τους παριστάμενους. Στην συνέχεια έκοψε με τον Έλληνα Πρέσβη την Αγιοβασιλόπιτα το τυχερό φλουρί της οποίας κέρδισε ο εκπαιδευτικός κ. Θοδωρής Τσιλιμπώκος.

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαγεωργίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος ανέφερε χαρακτηριστικά «Έρχομαι για ακόμα μια χρονιά με πολύ αγάπη, όχι μόνο για την Πρεσβεία μας που τόσο αγαπώ, αλλά κυρίως για το πρόσωπό σας. Σας αγαπώ, σας εκτιμώ και αισθάνομαι υπερήφανος, κάθε φορά που διαβάζω και βλέπω στην τηλεόραση τις επιτυχίες σας. Είστε ο μυστικός μοχλός που κινεί αυτόν τον βράχο, τον μεγάλο, που λέγεται «φιλία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου».

Ο Μακαριώτατος μίλησε επίσης και για το επικείμενό του ταξίδι στην Ελλάδα για να βρεθεί στην πόλη της Καλαμάτας και να γιορτάσει με χιλιάδες πιστούς όπως είπε, την εορτή της Υπαπαντής. Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημέρωσε και για τον επόμενο ιεραποστολικό του σταθμό που είναι στην Νιγηρία, όπου θα συναντηθεί πρώτη φορά με τον Πρόεδρο της χώρας.

Στην αντιφώνησή του ο Έλληνας Πρέσβης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο εκφράζοντας του, την ιδιαίτερη χαρά και την συγκίνησή του, που τις πρώτες μέρες του χρόνου, όπως ανέφερε, βρίσκεται κοντά σε όλους μας, χαρίζοντας απλόχερα την ευλογία και την αγάπη του.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων