25/11/2022 25/11/2022 Οι καμπάνες στο Σιναΐτικο Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στο Κάιρο ήχησαν χαρμόσυνα χθες όπου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Επίσκοπο του Παλαίφατου Πατριαρχείου από όλα τα μέρη της Αφρικής που συμμετείχαν στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 12:43

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Σιναϊτικό Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στο Κάιρο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Σιναϊτικό Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στο Κάιρο

Οι καμπάνες στο Σιναΐτικο Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στο Κάιρο ήχησαν χαρμόσυνα χθες όπου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη της Αγίας, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι Επίσκοπο του Παλαίφατου Πατριαρχείου από όλα τα μέρη της Αφρικής που συμμετείχαν στις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου.  Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Μέγας Άρχων Πρωτέκδικος κ. Παναγόπουλος Ι. Θεόδωρος, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, η κα Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας του Καϊρου και Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και πολλοί ακόμα Άρχοντες του Παλαίφατου Αλεξανδρινού Πατριαρχείου.

Την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κα Βίλλυ Πολίτη Ζουέ ενώ παρέστησαν επίσης η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μπέτα Σωτηρία, οι Διευθυντές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Ελληνικής Σχολής κ.κ. Λάγιος Βασίλης και Κοκορέλης Γιώργος, ο Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Γ. Παπαπαδόπουλος

Ο Μακαριώτατος  κ.κ. Θεόδωρος στον λόγο του αναφέρθηκε στον μαρτυρικό θάνατο της Αγίας Αικατερίνης και τόνισε ότι το ενεργό της παράδειγμα της ζωής της χαράσσει ένα φωτεινό μονοπάτι για όλους μας . «Σήμερα αγαπητά μου παιδιά είναι γιορτή είναι χαρά. Ήρθαμε όλοι να τιμήσουμε αυτήν την Ιερά Μονή , εκεί που συναντιόνται οι τρείς μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες. Εκεί που ο Κύριος μας ο Προφήτης ο Μωυσής λαμβάνει τις δέκα εντολές από τον Θεό. Μεγάλες προσωπικότητες πέρασαν από το Θεοβάδιστο Όρος Σινά. Αν διαβάσουμε τον Κατάλογο των Πατριαρχών είτε από την Κρήτη, είτε από την Ζάκυνθο πέρασαν και χαλυβδώθηκαν με νηστεία και προσευχή από το Θεοβάδιστο Όρος Σινά.»

Και συνέχισε τον λόγο του αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό λέγοντας ότι τον ερχόμενο Μάιο θα συμπληρώσει 50 χρόνια Αρχιεπίσκοπος και με χαρά θα το γιορτάσουμε.

Παρακάλεσε επίσης τον Επίτροπο του, να του μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του καθώς και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μίλησε επίσης με τρυφερά συγκίνηση και για τις παιδικές του αναμνήσεις στο Μετόχι του Σιναίου Όρους στο Ηράκλειο της Κρήτης, τις ιστορίες , τις διηγήσεις από τους Ιερείς με τα πλούσια διδάγματα και τα ωραίες στιγμές που σαν παιδί έζησε εκεί.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων