08/11/2023 08/11/2023 Στον Μέγα Πατριαρχικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας για την εορτή της Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ιμπραημίας στην Αλεξάνδρεια, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2023. Συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Σάββα του...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 18:28
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 19:14

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ταξιαρχών Ιμπραημίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ταξιαρχών Ιμπραημίας

Στον Μέγα Πατριαρχικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας για την εορτή της Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ιμπραημίας στην Αλεξάνδρεια, χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2023.

Συμπροσευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός, Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, ενώ οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες κ.κ. Ισαάκ, Σχολάρχης της Πατριαρχικής Σχολής και Χριστόφορος μαζί με τον Πρωτοπρεσβύτερο Φάντι τέλεσαν τον Εσπερινό.

Έψαλε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πάνος Γαζής με την αρωγή μαθητών της Πατριαρχικής Σχολής.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά λιτανεύθηκε η Εικόνα και τελέστηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας εκτός του Ιερού Ναού.

Επίσης είναι η μοναδική φορά μέχρι τώρα, που υπήρξαν τόσοι άρτοι, ήτοι: 8 αρτοκλασίες επί 5, στο σύνολον 40 άρτοι.

Στο τέλος προσεφέρθησαν εδέσματα εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας και γλυκίσματα που έφτιαξε η πρεσβυτέρα Ελένη Παναρέτου Γαζή.

Ακόμη γλυκά και χυμούς κέρασαν πιστοί για την ονομαστική τους εορτή.

Παραβρέθηκαν από πλευράς θεσμικής εκπροσώπησης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, με τον Αντιπρόεδρο Β΄ κ. Νικόλαο Κόπελο, ο Σύνδεσμος του Π/Ν, Πλοίαρχος κ. Κώστας Βαρουξής, μετά της συζύγου του Αγγελικής επίσης Πλοιάρχου, η Έφορος των Οδηγών Αλεξανδρείας κα. Μαίρη Κάβουρα όπως και πολλοί συμπάροικοι.

(Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων