14/09/2022 15/09/2022 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Andry Nirina Rajoelina πραγματοποίησε στις 14ης Σεπτεμβρίου 2022 ο  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  Β΄,  στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβη. Στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας  ο οικείος Μητροπολίτης Ανταναναρίβο κ.Ιγνάτιος, ο Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη  κ....
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 20:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2022 - 3:57

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Andry Nirina Rajoelina πραγματοποίησε στις 14ης Σεπτεμβρίου 2022 ο  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  Β΄,  στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβη.

Στο Προεδρικό Μέγαρο συνόδευσαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας  ο οικείος Μητροπολίτης Ανταναναρίβο κ.Ιγνάτιος, ο Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη  κ. Usama Khalil και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης.

Η υποδοχή του Αλεξανδρινού προκαθημένου έγινε με την ευκαιρία της ποιμαντικής περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Μαδαγασκάρη.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ο Μακαριώτατος ανέφερε στον Πρόεδρο της χώρας την δισχιλιετή ιστορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρο και το ποιμαντικό, Ιεραποστολικό, μορφωτικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου με σκοπό την ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών και άλλων ιδρυμάτων και όπως τόνισε ιδιαιτέρως όλα γίνονται για το καλό και την πρόοδο του Λαού της ευλογημένης Μαδαγασκάρης.

Ακόμη αναφέρθηκε στην πρόοδο που παρουσιάζει το κράτος κατά τα τελευταία χρόνια ενώ εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για τις άριστες σχέσεις με της δύο Επισκοπές του Πατριαρχείου στην χώρα.

Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη και την παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στην χώρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων