27/08/2023 27/08/2023 «Ταπεινός προσκυνητής», όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ στην πατρογονική εστία, την γενέτειρα του μακαριστού πατρός του Μιχαήλ, τα Χορευτιανά Κισάμου. Προσκύνησε τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, προσευχήθηκε και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού πατρός του, Μιχαήλ, προσευχόμενος και δια την ανάπαυση των ψυχών...
27 Αυγούστου, 2023 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2023 - 14:32

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην γενέτειρά του, τα Χορευτιανά Κισάμου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην γενέτειρά του, τα Χορευτιανά Κισάμου

«Ταπεινός προσκυνητής», όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ στην πατρογονική εστία, την γενέτειρα του μακαριστού πατρός του Μιχαήλ, τα Χορευτιανά Κισάμου.

Προσκύνησε τον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, προσευχήθηκε και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού πατρός του, Μιχαήλ, προσευχόμενος και δια την ανάπαυση των ψυχών και άλλων οικογενών που αναπαύονται εις το αυτό κοιμητήριο.

Αναφέρθηκε, με πολύ συγκίνηση, στα παιδικά του χρόνια, τα βιώματα από τον τόπο καταγωγής, τα Χορευτιανά Κισάμου, μνημονεύοντας, εν ευγνωμοσύνη πολλή, πλήθος προσώπων που ανακάλεσε στην μνήμη του. Ακολούθως επισκέφθηκε την γειτονιά των «Χορευτάκηδων», το πατρικό του σπίτι• πρόσφατα ανακαινισμένο, το οποίο ευλόγησε, συναντήθηκε με πλήθος συγγενικών προσώπων, τα οποία του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή και πλούσια φιλοξενία στις, γεμάτες αναμνήσεις και συγκινήσεις, αυλές της πατρικής εστίας.

Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος συνοδευόταν από συγγενικά του πρόσωπα, συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.Πρόδρομος ως και ο Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος, κοινωνοί του σεβασμού και της αγάπης που απλόχερα και καρδιακά οι συγγενείς του Μακαριωτάτου κ. Θεοδώρου, χάρισαν εις τον τιμημένο και καταξιωμένο συγγενή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων