08/09/2022 08/09/2022 Ανήμερα του Γενεθλίου της Θεοτόκου η Μαδαγασκάρη υποδέχτηκε για τρίτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα. Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ.Θεόδωρο τον Β’. Ο Προκαθήμενος του Δευτεροθρονου Πατριαρχείου αφίχθη στο διεθνές Αεροδρόμιο του Ανανταναναρίβο, στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης νωρίς το μεσημέρι. Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος και Κύπρου...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 21:28

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ στη Μαδαγασκάρη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ στη Μαδαγασκάρη

Ανήμερα του Γενεθλίου της Θεοτόκου η Μαδαγασκάρη υποδέχτηκε για τρίτη φορά τον Πνευματικό της Πατέρα. Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ.Θεόδωρο τον Β’.

Ο Προκαθήμενος του Δευτεροθρονου Πατριαρχείου αφίχθη στο διεθνές Αεροδρόμιο του Ανανταναναρίβο, στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης νωρίς το μεσημέρι. Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος και Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης, o Πρέσβυς της Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη  κ. Usama Khalil,  καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας της  Μαδαγασκάρης κ. AndryRajoelina.

Ο Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και  Βορείου Μαδαγασκάρης κ.Ιγνάτιος μαζί με τον  Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομο ο κλήρος  και ο πιστός λαός του Θεού επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Με αυτοκινητοπομπή έφθασαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ανταναναρίβο, όπου εψάλη η Δοξολογία , συμμετοχή όλων των κληρικών καθώς και αντιπροσωπειών από όλες τις Ενορίες της Πρωτεύουσας. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο τέλος της Ακολουθίας εξέφρασε την χαρά του γιατί μετά από επτά χρόνια ο Θεός τον αξίωσε να επισκεφθεί ξανά το ευλογημένο νησί της Μαδαγασκάρης. Κάλεσε τους πιστούς, κλήρο και λαό να μείνουν πιστοί στη  εκκλησία από την οποία έλαβαν το Άγιο Βάπτισμα και οι κληρικοί την χειροτονία τους, το  Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Μίλησε στους πιστούς  σχετικά με την μεγάλη εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου και παίρνοντας αφορμή από το πρόσωπο της Παναγίας, μίλησε για την κάθε απλή μητέρα της Μαδαγασκάρης η οποία με κόπο πολύ μεγαλώνει τα παιδιά της μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Σε αυτές τις απλές μητέρες αξίζει τιμή και σεβασμός τόνισε ο Μακαριώτατος. Ο Μητροπολίτης Ανταναναρίβο και Β. Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος εκφράζοντας τα συναισθήματα ολόκληρου του πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψη Του, έκανε σύντομη αναδρομή στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και τέλος ζήτησε της ευλογία του Πατριάρχη για την συνέχιση του έργου της εκκλησίας προς δόξαν Θεού και οφέλεια πνευματική των πιστών.

Τέλος, μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναχώρησε από τον Ιερό Ναό ώστε αύριο να συνεχίσει την ιεραποστολική περιοδεία του στην ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων