10/05/2024 14/05/2024 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αλεξάνδρεια, συναντήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β’ την Παρασκευή 10 Μαΐου, 2024. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε την προσήλωση με την οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, φέρει εις πέρας την αποστολή του ως...
10 Μαΐου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 21:32

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αλεξάνδρεια, συναντήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β’ την Παρασκευή 10 Μαΐου, 2024.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε την προσήλωση με την οποία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, φέρει εις πέρας την αποστολή του ως πνευματικός καθοδηγητής του ποιμνίου στην αφρικανική ήπειρο, αποτελώντας άξιο πρεσβευτή της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

 

Τόνισε επίσης ότι η ελληνική Πολιτεία εκτιμά την καθοριστική συμβολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη διατήρηση της καλής επικοινωνίας με την αιγυπτιακή πλευρά.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας απονεμήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας η ανώτατη διάκριση του Θρόνου, ο Μεγαλόσταυρος του Αγίου Μάρκου με αστέρι.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε σε εκθεσιακό χώρο και στη βιβλιοθήκη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Την Πρόεδρο υποδέχθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος και Άνω Αιγύπτου κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων