27/09/2022 27/09/2022 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄ πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον προσεχή Οκτώβριο. Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας 2022»  καθώς όχι υποστηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά είναι υπέρμαχος της Θρησκευτικής Ελευθερίας. Παράλληλα κάνει ευρύ ανθρωπιστικό έργο σε κάθε γωνιά της...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 21:18

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ για το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ για το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄ πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής τον προσεχή Οκτώβριο.

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας 2022»  καθώς όχι υποστηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά είναι υπέρμαχος της Θρησκευτικής Ελευθερίας. Παράλληλα κάνει ευρύ ανθρωπιστικό έργο σε κάθε γωνιά της Αφρικής, προσφέροντας στους δεινοπαθούντες ανεξάρτητα από τη Θρησκεία τους.

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος έχει βαθιά κατανόηση της κανονικής θέσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου. στην Εκκλησία, και απέραντο σεβασμό και αγάπη για τον ίδιο τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αντίστοιχα, με τεράστιο κόστος και εν μέσω σημαντικού κινδύνου, ο Μακαριώτατος στάθηκε με συνέπεια στον Παναγιώτατο, υπερασπιζόμενος τα παραδοσιακά εκκλησιαστικά και κανονικά προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου», είπε ο ο Δρ. Αντώνιος Ι. Λιμπεράκης, Εθνικός Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου.

 

Το βραβείο θα απονεμηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 στο ετήσιο συμπόσιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου αποδίδεται το βραβείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Αθηναγόρας». Η τελετή θα γίνει στο ξενοδοχείο New York Hilton στη Νέα Υόρκη.

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» καθιερώθηκε το 1986 από το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, Τάγμα Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αμερική. Το βραβείο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς ηγέτες του 20ου αιώνα, τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Αθηναγόρα Α’. Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο στο Ετήσιο Δείπνο του Τάγματος σε ένα πρόσωπο ή οργανισμό που μεριμνά με συνέπεια για τα βασικά δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία όλων των ανθρώπων.

 

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ γεννήθηκε στην Κρήτη το 1954, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε επίσης Ιστορία της Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία στην Οδησσό της Ρωσίας. Στις 9 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη ομόφωνα από τους Ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων