05/07/2020 05/07/2020 Ημέρα αποχαιρετισμού ήταν η Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 καθώς ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ απένειμε οφφίκια στον Γενικό Πρόξενο Καΐρου κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο, στην Επιτετραμμένη της Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ελίνα Κυριακοπούλου και στον Ακόλουθο Άμυνας κ. Πάρη Κανούτο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη θητεία τους στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα και...
05 Ιουλίου, 2020 - 17:28

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βράβευσε τον Γενικό Πρόξενο Καΐρου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας βράβευσε τον Γενικό Πρόξενο Καΐρου

Ημέρα αποχαιρετισμού ήταν η Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 καθώς ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ απένειμε οφφίκια στον Γενικό Πρόξενο Καΐρου κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο, στην Επιτετραμμένη της Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ελίνα Κυριακοπούλου και στον Ακόλουθο Άμυνας κ. Πάρη Κανούτο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη θητεία τους στην Αιγυπτιακή Πρωτεύουσα και αναχωρούν για να αναλάβουν τα καινούργια καθήκοντά τους υπηρετώντας την Ελλάδα.

Τη Θεία Λειτουργία στον Αγ. Νικόλαο Χαμζάουι, στην οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, επικουρούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο Σουλιμιώτη, παρακολούθησε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο κ. Νίκος Γαριλίδης και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστος Καβαλής.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος είπε ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη στους τιμώμενους οι οποίοι αναχωρούν από το Κάιρο εκφράζοντας παράλληλα τα συναισθήματα αγάπης και εκτίμησης προς αυτούς. Μίλησε για τη θερμή υποδοχή που του επεφύλασσε κάθε φορά που επέστρεφε στο Κάιρο από τα κοπιαστικά ταξίδια του στην Αφρική, ο Γενικός Πρόξενος κ. Δασκαλόπουλος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κ. Κυριακοπούλου μίλησε για τις ικανότητές της ως διπλωμάτης και αναφέρθηκε στην ευγένειά της. Ενώ για τον ΑΚΑΜ κ. Π. Κανούτο, οποίος είχε και τα γεννέθλιά του, είπε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου τόσο ο ίδιος όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος.

Εξέφρασε όμως και τη λύπη του για το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι καρέκλες των πιστών είναι άδειες και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μέλη της Ελληνικής παροικίας Καΐρου τη Θεία Λειτουργία. Είπε όμως για τον κορωνοϊό είναι ένα σημάδι από το Θεό «για να καταλάβουμε πόσο πολύτιμη είναι η ζωή, πόσο εύκολα χάνεται, πόσο εύκολα κερδίζεται, πόσο πολύτιμη είναι».

«Είμαστε στρατιώτες», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφερόμενος στο ρόλο των ιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, “νύχτα και ημέρα φυλάμε το παρελθόν. Εμείς θα παραμείνουμε στις επάλξεις και οι Θερμοπύλες θα μας περιμένουν.”

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αμέσως μετά απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας στο Γενικό Πρόξενο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο, τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου στην Επιτετραμμένη της Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ελίνα Κυριακοπούλου και τον Ταξιάρχη του Λέοντος του Πατριαρχικού Θρόνου στον ΑΚΑΜ, Π. Κανούτο.

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές ακολούθησαν όταν ο Πατριάρχης έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος και μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για την πάντα φιλόξενη Αίγυπτο.

Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του θρόνου.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων