27/04/2023 27/04/2023 Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, εορτή του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, επικεφαλής ομάδας προσκυνητών από την Ενορία Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, συμμετείχε στην Θρονική Εορτή του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε δεκτός από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο. Ο Πατριάρχης στην προσφώνησή του...
27 Απριλίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2023 - 21:22

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας βράβευσε τον Μητροπολίτη Ξάνθης – Eπίσκεψη στην Ι.Μ Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
O Πατριάρχης Αλεξανδρείας βράβευσε τον Μητροπολίτη Ξάνθης – Eπίσκεψη στην Ι.Μ Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, εορτή του Αγίου Ευαγγελιστού Μάρκου, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, επικεφαλής ομάδας προσκυνητών από την Ενορία Αγίου Θεοφάνους Ξάνθης, συμμετείχε στην Θρονική Εορτή του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε δεκτός από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο.

Ο Πατριάρχης στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή της Μητρόπολης Ξάνθης και μίλησε για την μακαριστή μητέρα του Κλεοπάτρα, η οποία καταγόταν από το Δαφνώνα.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αναφέρθηκε στο έργο της ιεραποστολής  και περικόσμησε τον Μητροπολίτη με τον Χρυσό Σταυρό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου μετ’ Αστέρος.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την  τιμή, ενώ περιέγραψε τις ιεραποστολικές δράσεις της Ι. Μ. Ξάνθης στην Αφρική, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του Αποστολικού έργου στην ήπειρο του μέλλοντος.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ξάνθης μαζί με τους προσκυνητές επισκέφθηκαν το Κάιρο. Στη ροτόντα της Ανατολής, την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου τους υποδέχθηκε ο καθηγούμενος Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων