16/08/2022 16/08/2022 Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου 2022 στο Πατριαρχικό Μέγαρο Αλεξανδρείας την επίσκεψη αντιπροσωπειών των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αιγύπτου, οι οποίοι προσήλθαν στον Μακαριώτατο προς υποβολή εορτίων ευχών επί τη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι ως άνω υψηλοί επισκέπτες, μέλη της...
16 Αυγούστου, 2022 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 20:47

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχθηκε αντιπροσωπείες θρησκευτικών κοινοτήτων

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχθηκε αντιπροσωπείες θρησκευτικών κοινοτήτων

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ δέχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Αυγούστου 2022 στο Πατριαρχικό Μέγαρο Αλεξανδρείας την επίσκεψη αντιπροσωπειών των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αιγύπτου, οι οποίοι προσήλθαν στον Μακαριώτατο προς υποβολή εορτίων ευχών επί τη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι ως άνω υψηλοί επισκέπτες, μέλη της «Κινήσεως για την αρμονική συμβίωση της Αιγυπτιακής Κοινωνίας», εξέφρασαν τον σεβασμό τους προς τον πολυαιώνιο θεσμό του παλαιφάτου Πατριαρχείου, εξεδήλωσαν τα ειρηνικά τους αισθήματα προς την ευρύτερη χριστιανική οικογένεια της Νειλοχώρας, ως και το έντονο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη κοινών δράσεων που προάγουν εποικοδομητικά την συνύπαρξη και την συναλληλία μεταξύ των πολιτών αδιακρίτως.

Ο Μακαριώτατος εγκαρδίως ευχαρίστησε την «εκλεκτή ομάδα των σκαπανέων της άρρηκτης αγάπης του Παντοδυνάμου Θεού προς κάθε ζώσα εικόνα Του, δηλαδή προς κάθε συνάνθρωπο καλής θελήσεως» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παρουσίασε εν συντομία τον πολυκύμαντο ιστορικό πλου του Πατριαρχικού Θρόνου και την σύγχρονη αγλαόκαρπη παρουσία του στην αφρικανική ήπειρο, εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη της Πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Δημοκρατία της Αιγύπτου για το αδιάπτωτο ενδιαφέρον και την συνεχή στήριξη, ενώ επαίνεσε αυτή την Κίνηση που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ενότητος, της αλληλεγγύης και της προόδου της σύγχρονης αιγυπτιακής πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων