14/01/2023 15/01/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ευρισκόμενος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας, Αρχιμανδρίτη Πανάρετου Κυκκώτη, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023. Ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Μακαριώτατο διάφορα θέματα της Ορθοδοξίας και...
14 Ιανουαρίου, 2023 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 0:46

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Ταμασού

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ευρισκόμενος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για την χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Νιέρι και Όρους Κένυας, Αρχιμανδρίτη Πανάρετου Κυκκώτη, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023.

Ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Μακαριώτατο διάφορα θέματα της Ορθοδοξίας και ακολούθως μετέφερε την αγάπη και την εκτίμηση τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου όσο και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, του οποίου ο εψηφισμένος Επίσκοπος αποτελεί πνευματικό τέκνο.

Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Μητροπολίτης Ταμασού προσέφερε στον Μακαριώτατο αγιογραφημένο εικόνισμα αρίστης τέχνης της Παναγίας Ελεούσης του Κύκκου.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος και η συνοδεία του παρεκάθισαν στην Πατριαρχική τράπεζα.

Τον Πανιερώτατο συνοδεύουν εκ μέρους της Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, ο Έφορος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης, ο Πρωτοδιάκονος της Μητροπόλεως Κύκκου, π. Ιάκωβος Αλαγιούπ, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, π. Ραφαήλ Μισιαούλης, ο Ιεροδιάκονος Βλάσιος, και μικρή ομάδα προσκυνητών.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία του ανακοινώθηκε εν εκκλησία η εκλογή του, και εκείνος δε απήντησε με το κείμενο της Ευχαριστίας, αποδεχόμενος το «επίταγμα».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων