12/09/2019 12/09/2019 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος με τις πατρικές ευχές του, καλωσόρισε τους 17 μαθητές της Τοσιτσαίας Σχολής καθώς και τους 29 μαθητές του Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείου, όταν κτύπησε το πρώτο κουδούνι στα δύο αμιγώς ελληνικά σχολεία που λειτουργεί η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας στο ιστορικό Τετράγωνο του Σάτμπι, στο κέντρο της παραθαλάσσιας πόλης, για...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2019 - 10:33

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ ευλόγησε τη νέα σχολική χρονιά στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ ευλόγησε τη νέα σχολική χρονιά στην Αλεξάνδρεια

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος με τις πατρικές ευχές του, καλωσόρισε τους 17 μαθητές της Τοσιτσαίας Σχολής καθώς και τους 29 μαθητές του Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείου, όταν κτύπησε το πρώτο κουδούνι στα δύο αμιγώς ελληνικά σχολεία που λειτουργεί η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας στο ιστορικό Τετράγωνο του Σάτμπι, στο κέντρο της παραθαλάσσιας πόλης, για τον αγιασμό των μαθημάτων.

«Σάς εύχομαι να έχετε μία καλή σχολική χρονιά», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Κατάνγκας Μελέτιο και τον Διοικητικό Δ/ντή των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων της Αλεξάνδρειας π. Σπυρίδωνα Κλαδάκη, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη και του Οικονομικού Επόπτη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας π. Πάρη Πεφάνη Μακρή.

Να σημειωθεί τέλος ότι παρά τη γενικότερη πληθυσμιακή συρρίκνωση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, η δύναμη των μαθητών των Ελληνικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας παρουσίασε μικρές μόνο απώλειες, συγκρατώντας τον αριθμό των μαθητών σε 46 μαθητές από 50 που ήταν πέρυσι.

 

πηγή:https://ekalexandria.org/

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων