13/01/2020 13/01/2020 Στην καρδιά της Αφρικής, εκεί που ο Χριστιανισμός υφίσταται διώξεις και η πείνα και οι αρρώστιες μαστίζουν ολόκληρους πληθυσμούς, Ιερείς του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας και Ελληνορθόδοξοι Ιεραπόστολοι κρατούν ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας. Παρά τις απειλές, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες κηρύττουν τον Λόγο του Κυρίου, βαπτίζουν Χριστιανούς, κατηχούν τους νέους και προσφέρουν τροφή και...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 13:27

Ο πρώτος υποψήφιος κληρικός από την φυλή των Μασάι

Διαδώστε:
Ο πρώτος υποψήφιος κληρικός από την φυλή των Μασάι

Στην καρδιά της Αφρικής, εκεί που ο Χριστιανισμός υφίσταται διώξεις και η πείνα και οι αρρώστιες μαστίζουν ολόκληρους πληθυσμούς, Ιερείς του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας και Ελληνορθόδοξοι Ιεραπόστολοι κρατούν ζωντανή τη φλόγα της ελπίδας.

Παρά τις απειλές, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες κηρύττουν τον Λόγο του Κυρίου, βαπτίζουν Χριστιανούς, κατηχούν τους νέους και προσφέρουν τροφή και άλλα βασικά είδη διαβίωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε διάφορες περιοχές της Αφρικής χτίζονται ολοένα και περισσότερες εκκλησίες.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ένας Ορθόδοξος Μασάι, ο Ηλίας, έχει ενταχθεί στους υποψήφιους κληρικούς της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων