18/07/2023 19/07/2023 Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος, είναι ένας από τους ιεράρχες του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με πλούσιο ποιμαντικό και ανθρωπιστικό έργο. Στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης φιλοξενεί εικόνες από το δοκιμαζόμενο πληθυσμό της μητροπολιτικής περιφέρειάς του. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή που κρατά ένα μικρό παιδί και μιλά για τη δύναμη της φράσης «έχει ο...
18 Ιουλίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2023 - 12:34

Ο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης για τη δύναμη της ρήσης «Έχει ο Θεός»

Διαδώστε:
Ο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης για τη δύναμη της ρήσης «Έχει ο Θεός»

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης Πρόδρομος, είναι ένας από τους ιεράρχες του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με πλούσιο ποιμαντικό και ανθρωπιστικό έργο. Στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης φιλοξενεί εικόνες από το δοκιμαζόμενο πληθυσμό της μητροπολιτικής περιφέρειάς του. Η πιο πρόσφατη είναι αυτή που κρατά ένα μικρό παιδί και μιλά για τη δύναμη της φράσης «έχει ο Θεός.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος λέει ότι «αυτός που εγνώρισε την αδυναμία του, αυτός μπόρεσε να γνωρίσει τη δύναμη του Θεού». Στη συντριβή της καρδίας, στη συνειδητοποίηση της αδυναμίας, έρχεται δυναμικά η Χάρις του Θεού.

Τότε κατανοούμε την ελπίδα αυτών των ανθρώπων, που μπορούν να λεν με σιγουριά, στις δύσκολες και ασέληνες νύκτες της ζωής τους, αυτό το αληθινό «έχει ο Θεός»!

Τότε κατανοούμε ότι η πίστη στηρίζεται σε εμπειρία, στη βεβαιότητα ότι ο Θεός κρύβεται αλλά δεν εξαφανίζεται, κι ότι η σιωπή του, αν και εύκολα εκλαμβάνεται ως αδιαφορία, ίσως και ανυπαρξία, είναι όμως η έκφραση της ευγένειάς Του, που δεν θέλει να επιβάλει την παρουσία Του κι ούτε θέλει να μας υποχρεώσει με ευεργεσίες, ώστε να μας αναγκάσει έτσι να τον υπακούσουμε.

Τελικά το «έχει ο Θεός», αν δεν κρύβει μια ψεύτικη πίστη που ο Θεός υπάρχει μόνο όταν μας κάνει τα θελήματα μας, είναι μια αλήθεια! Εκφράζει την πραγματικότητα πως «πίσω μας στέκει ο Θεός». Δείχνει τη σιγουριά της αδυναμίας μας και τη βεβαιότητα της αγάπης και του ενδιαφέροντός Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων