12/05/2023 12/05/2023 Τιμήθηκαν στην Ενορία Τιμίου Σταυρού Κακέρερε οι μεγάλοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος. Διότι το Σχολείο που κτίζεται είναι προσφορά δωρητή, του κ. Πέτρου, από την Τσεχία, από την χώρα Ιεραποστολής των Ιεραποστόλων Κύριλλου και Μεθοδίου. Στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δαμιανού και άλλων 7...
12 Μαΐου, 2023 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 11:01

Οι Άγιοι Ισαπόστολοι βοηθούν την Ιεραποστολή στην Αφρική

Διαδώστε:
Οι Άγιοι Ισαπόστολοι βοηθούν την Ιεραποστολή στην Αφρική

Τιμήθηκαν στην Ενορία Τιμίου Σταυρού Κακέρερε οι μεγάλοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος. Διότι το Σχολείο που κτίζεται είναι προσφορά δωρητή, του κ. Πέτρου, από την Τσεχία, από την χώρα Ιεραποστολής των Ιεραποστόλων Κύριλλου και Μεθοδίου.

Στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος με την παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δαμιανού και άλλων 7 ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κυέρουας και πλήθος πιστών της πολυπληθέστερης αυτής Ενορίας της Επισκοπής.

“Ευχαριστήσαμε τους Αγίους και τον δωρητή για την χορηγία και τους παρακαλέσαμε να στηρίζουν την Ιεραποστολή της Αφρικής και να στηρίζουν τον Πατριάρχη μας κ. Θεοδωρο και όλους τους αδελφούς Επισκόπους, κληρικούς και λαϊκούς, που διακονούν στον ευλογημένο Ιεραποστολικό αγρό της Αφρικής. Οι Ισαπόστολοι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος είναι οι μεγαλύτεροι Ιεραποστολοι μετά τους Αγίους Απόστολους”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Επισκοπή Μπουκόμπας. 

Ο τρόπος της Ιεραποστολής του είναι μάθημα για όλους τους σημερινούς εργάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. Τα βασικά στοιχεία της Ιεραποστολής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο ήταν:

1. Η πνευματική προετοιμασία στη Μονή του Ολύμπου.

2. Η εκμάθηση της σλαβικής Γλώσσης και οι μεταφράσεις των ιερών και λειτουργικών κειμένων και η χρήση τουςς στη λατρεία.

3. Η προετοιμασία συνεργατών, ιερέων, μοναχών, ναοδόμων, μουσικών, αγιογράφων κ.α.

4. Η χειροτονία τοπικού κλήρου.

5. Η άρση Σταυρου! Ήταν αποφασισμένοι ότι θα σηκώσουν Σταυρό, πράγμα που έγινε. Διώχθηκαν, φυλακίσθηκαν, στερήθηκαν, θυσιάσθηκαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων